Un tren de calatori care circula pe ruta Fetesti-Buzau a deraiat, joi, in orasul Fetesti, judetul Ialomita, dupa ce a lovit o autobetoniera, la trecerea peste calea ferata. Soferul masinii a decedat in urma accidentului, a declarat, joi, pentru Mediafax, Oana Branzan, purtatorul de cuvant al CFR.

Aceasta a precizat ca betoniera a lovit trenul Regio 8202, iar in urma impactului locomotiva a deraiat, fiind afectata linia de contact, iar un stalp de inalta tensiune a fost rupt.

Purtatorul de cuvant de la CFR a mai spus ca circulatia feroviara pe ambele fire este afectata intre Fetesti si Movila.

"Reprezentantii CFR au plecat sa intervina la fata locului. Accidentul s-a produs la iesirea din Fetesti spre Movila. Nu este afectata circulatia pe ruta Bucuresti - Constanta. Accidentul este la bucla Fetesti - Movila - Tandarei", a mai spus Oana Branzan.

Trenul transporta 60 de pasageri.

UDPATE Traficul feroviar intre statiile Fetesti si Movila a fost reluat, la ora 13.15, in conditii de siguranta pe firul II de circulatie, in timp ce firul I ramane in continuare inchis pentru operatiuni de repunere pe sina a locomotivei si pentru remedierea defectiunilor produse la linia de contact, informeaza, joi, CFR SA.

Potrivit sursei citate, circulatia feroviara pe ruta Fetesti - Tandarei a fost blocata pe ambele fire in intervalul orar 11.30-13.15 din cauza unui accident rutier produs la iesire din statia Fetesti, la trecerea la nivel cu calea ferata semnalizata cu indicator rutier Crucea Sf. Andrei.

In urma impactului, locomotiva trenului a deraiat pe doua osii, primul vagon a fost avariat, iar stalpul de inalta tensiune a fost rupt, fiind astfel intrerupta alimentarea cu energie a firului de contact.

Din cauza accidentului rutier, au intervenit modificari in circulatia feroviara. Astfel, trenul Regio 8575 Slobozia - Fetesti a fost anulat pe distanta Movila - Fetesti, iar trenul Regio 8574 Fetesti - Slobozia a fost anulat pe distanta Fetesti - Movila.