O fetita de 4 ani a murit pe masa de operatie. Copilul fusese diagnosticat cu entorsa
Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj, Calin Lazar, a declarat marti ca fetita de patru ani din Bistrita-Nasaud a fost dusa la unitatea medicala luni dupa-amiaza, starea ei fiind grava.
"Luni dupa-amiaza s-a prezentat, adusa de parinti, o fetita de 4 ani, cu stare generala modificata, cu semne de soc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stangi, suprainfectat. Avand in vedere starea grava inca de la internare, a fost dusa direct in sala de operatie, unde, la intrare, a facut stop respirator, a fost intubata si ventilata, in paralel s-a facut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat aparitia puroiului si leziunile de fascita necrozanta", a spus sursa citata.
Potrivit acesteia, fetita a suferit un stop cardiac in timpul interventiei, intrucat ii erau afectate organele vitale.
Fetita fusese diagnosticata cu entorsa, la Bistrita
Fetita a fost consultata la Spitalul Judetean din Bistrita si i-a fost pus diagnosticul de entorsa, dupa care a fost indrumata la spitalul din Nasud, de unde fusese trimisa, afirma conducerea SJU.
Managerul Spitalului Judetean din Bistrita, Mircea Gelu Buta, sustine ca dupa ce a fost consultata fetita de 4 ani a fost trimisa la spitalul din Nasaud, si nu acasa.
"Din datele mele de pana acum, fetita de patru ani din zona Nasaudului s-a prezentat la serviciul de urgenta al Spitalului Judetean de Urgenta, trimisa de la spitalul din Nasaud pentru o consultatie, in data de 10 ianuarie, la ora 10.30. A fost consultata de medicul ortoped de garda. S-a pus diagnosticul de entorsa la glezna dreapta, s-au dat indicatii terapeutice si a fost trimisa inapoi la Spitalul Orasenesc Nasaud. Acesta este episodul de la Bistrita. I s-a facut un consult, s-au dat niste indicatii terapeutice. Atat s-a intamplat aici, la noi¬, a declarat, marti, Mircea Gelu Buta, potrivit Mediafax.
Potrivit acestuia, medicii din Nasaud si doctorul de familie ar fi urmat sa supravegheze evolutia, in cazul celor de la Bistrita fiind ceruta doar o consultatie.
Intrebat cum comenteaza declaratia managerului Spitalului Nasaud, dr. Adrian George, care a spus ca de la Spitalul Judetean fetita a fost trimisa acasa cu indicatia sa ia Nurofen si sa i se aplice comprese, Buta a spus ca nu a stat inca de vorba cu medicul ortoped care era de garda si ca nu stie ce i-a prescris acesta.
"Nurofen se da, de regula, pentru durere. Nu stiu exact ce i-a prescris. Urmeaza sa stau de vorba cu el", a mai afirmat Mircea Gelu Buta.
Managerul spitalului bistritean a adaugat ca in unitatea pe care o conduce "s-a consumat doar un episod¬ din cele intamplate.
"La Bistrita nu i s-a pus ghips. Eu am inteles ca i-a pus altcineva, nu stim cine. Nu stim unde a mai dus-o familia, ce s-a mai intamplat intre timp. Nu putem da vina pe cineva anume atat timp cat nu avem raportul medico-legal ca sa stim cauza mortii. Sigur ca vom lua si noi masuri daca se va impune", a adaugat Buta.
Directorul Spitalului Orasenesc "George Trifon" Nasaud, dr. Adrian George, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca familia fetitei s-a prezentat cu ea la spitalul pe care il conduce, in cursul zilei de joi. Acesta a afirmat ca fetita a fost diagnosticata cu entorsa si trimisa la un ortoped la Spitalul Judetean de Urgenta din Bistrita.
"Noi nu avem aici medic ortoped angajat, avem un medic de la Dej, dr. Rusu, care face garzi la noi la chirurgie. Am aflat ca ar fi venit vineri la el si ca dansul i-ar fi pus ceva atela ghipsata. Mai multe nu stiu fiindca nu figureaza nicaieri, nu e inregistrata. Au venit cu o asistenta care lucreaza in spital, ceva neam de-a lor, care i-a dus direct pe sectie", spunea dr. Adrian George.
Potrivit acestuia, la Spitalul Judetean din Bistrita fetitei i s-a pus acelasi diagnostic, dupa care ar fi fost trimisa acasa, cu recomandarea sa ii fie puse comprese la picior.
In acest caz, mai multe anchete sunt in derulare pentru a se stabili cum a fost posibil ca fetita sa moara dupa ce saptamana trecuta a suferit o entorsa.

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Gata pana aici nu mai platesc asigurarea de sanatate din banii mei.La negru cu salariul!
Nu poti sa te duci la spital pentru o consultatie ca te si cheama la cabinetul privat ca sa-ti ia banii.
Unde mai pui ca spitalele publice au fost dotate cu tot felul de aparate noi pe care ei nu vor sa le foloseasca pentru a te convinge sa mergi la privat.Si nu uita dragul meu ca din banii pe care tu personal ii dai la sanatate (5.5%), nu poti sa plateti nici macar o operatie simpla la o clinica privata(la un salariu de 1500 lei pe luna tu platesti mai putin de 1000 de lei pe an).
Problema o reprezinta salarizarea proasta care ne alunga medii buni din tara.
In rest sa dea Bunul Dumnezeu sa fim cu totii sanatosi si sa nu avem prea multa nevoie de medici.
Iar Nicolaescu nu are dreptate. Sistemul trebuie lasat fara bani, ca sa invatati si voi odata cum e cu capitalismul.
Cunosc medici care aduna trimiteri de la pensionari si incaseaza de la casa de aSIGURARI sume imense pentru tratamente fictive facute la cabinetul particular, SA STITI CA ACEI PENSIONARI NICI NU STIU UNDE SE AFLA ACEL CABINET.
ASTA DA CAPITALISM.Mai lasati cliseele, ca romanii nu vor fi niciodata nici austrieci nici nemti.
Poate sunteti mai tanar iar asta va scuza temperamentul, insa noi nu vom fi niciodata nici austrieci nici nemti.
Sa auzim numai de bine.
O problemă e că românii s-au obişnuit (din cauza sistemului nenorocit) să lase sănătatea pe ultimul loc, după cablu TV, plasme, concedii prin străinătate şi alte nebunii.
In rest de acord.
Cu aceiasi bani este greu si de platit spaga. Si mai greu sunt de inghitit obraszniciile personalului auxiliar.
Mie unul imi vine greu sa-l inghit si pe Nicolaescu si pe seful lui, recunosc; totusi, as fi bucuros sa-i vad iesind in fata reflectoarelor cu idei salvatoare.
http://www.sfatulmedicului.ro/Infectii-ale-pielii--tesutului-subcutanat-si-muscular/fasceita-necrozanta_653
"'Fasceita necrozanta este o boala rara, dar grava. In jur de 30% dintre cei care dezvolta fasceita necrozanta decedeaza din cauza ei. Majoritatea persoanelor care dezvolta boala se afla intr-o stare de sanatate buna inaintea infectiei"
"O mica rana de la nivelul pielii permite bacteriei sa patrunda la nivelul tesutului subcutanat"
"Cele mai obisnuite simptome timpurii sunt:
-durere severa, aparuta brusc, in zona afectata
-febra, greturi, varsaturi, stare de oboseala si alte simptome asemanatoare cu cele din gripa
-eritem (roseata), caldura locala, tumefierea zonei (umflare, edem), papule cu lichid in zona infectata."
“Daca infectia este profunda in tegument, aceste simptome ale inflamatiei nu apar imediat!!!”
Simptomele tardive sunt:
-semne de soc (incluzand confuzie, stare de lesin, ameteli), care sunt accentuate la ridicarea din sezut sau la aplecare; aceste simptome sunt date de scaderea presiunii arteriale
-descuamarea (decojirea) si decolorarea pielii in zona afectata, care sunt semne de necroza tisulara sau gangrene"
"Tratamentul de urgenta al fasceitei necrozante este crucial. "
Fetita a ajuns prea tarziu la cei care i-au pus diagnosticul corect.
Tot in articolul citat de mine mai sus scrie ca nurofenul mascheaza simptomele si e contraindicat.
Vedeti aici:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2000/07/30/doctors-death-part-one.aspx
In al doilea rand, comparatia nu-si are rostul, nu facea nimeni statistici aici, si nu mai da numere, da procente daca tot vrei sa faci comparatii.
Doamne-ajuta sa nu se mai intample asa ceva copiilor nevinovati...
cand a ajuns la operatie nu se mai putea face nimic, infectia era generalizata
daca ajungea mai devreme la operatie poate ar fi putut scapa (complicatiile acestei infectii sunt amputarile) dar poate ar fi fost salvata