Trei barbati au fost prinsi in flagrant de o patrula de jandarmi in noaptea de sambata spre duminica, in zona localitatii argesene Ratesti, in timp ce incercau sa sustraga cu ajutorul unui excavator o conducta magistrala de transport titei aflata in conservare, relateaza Agerpres.

Pana in momentul in care au fost surprinsi de jandarmi, suspectii reusisera sa decoperteze conducta ingropata la o adancime de sase metri, au anuntat duminica reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Arges.

"Celor trei persoane le-au fost intocmite acte de constatare sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si distrugere, apoi au fost predate organelor de politie, fiind emisa pe numele lor ordonanta de retinere pentru 24 de ore", se arata intr-un comunicat al IJJ Arges.

In urma cercetarilor, s-a stabilit ca cei trei mai sectionasera un segment de conducta in lungime de peste 60 de metri si avand o greutate de 4,2 tone, pe care il valorificasera la un centru de colectare a materialelor feroase din localitatea Gaesti, judetul Dambovita.

In urma cu doar o zi, jandarmii argeseni au mai prins, in zona localitatii Leordeni, sase suspecti care decopertau un segment de conducta magistrala de transport titei aflata in conservare.

"Cele sase persoane au incercat sa fuga, dar au fost prinse de patrula de jandarmi. Pe numele lor au fost intocmite acte de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa furt calificat", se mai precizeaza in comunicatul IJJ Arges.