Douasprezece persoane din Iasi sunt cercetate de politisti, pentru distrugere, ultraj si lovire, dupa ce s-au batut cu sabii si topoare intr-un restaurant din municipiu, provocand distrugeri, transmite Mediafax.

Incidentul a avut loc in noaptea de sambata spre duminica, intr-un restaurant iesean din cartierul Nicolina.

In jurul orei 4.30, o persoana a sunat la 112 si a anuntat ca mai multi barbati s-au luat la bataie cu sabii si topoare in localul respectiv.

In urma scandalului, doua persoane au fost ranite, fiind transportate la spital, dar fara a necesita internare.

La fata locului au ajuns zeci de politisti, mascati si agenti ai unei firme de paza, insa o parte dintre cei implicati in scandal plecasera deja din local.

Proprietarul restaurantului sustine ca fortele de ordine ar fi intervenit tarziu si ca localul a suferit distrugeri importante.

Reprezentantii Politiei iesene neaga ca s-ar fi intervenit cu intarziere, in conditiile in care primele forte de ordine ar fi ajuns la fata locului la cateva minute dupa primirea apelului la 112.

Douasprezece persoane implicate in scandal au fost identificate, iar o parte dintre acestea au fost duse la audieri, fiind cercetate pentru ultraj contra bunelor moravuri, distrugere si lovire. Totodata, politistii vor verifica imaginile de pe camerele de supraveghere din incinta localului, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in conflict.

"Verificarile sunt in curs, avem mai multe persoane aduse la audieri", a declarat Cristian David, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi.