Un tanar de 18 ani, din Craiova, a fost arestat, miercuri, pentru tentativa de omor calificat, fiind acuzat ca a lovit intentionat cu masina o fata de 19 ani, dupa ce cei doi s-au certat in trafic in timp ce tanara traversa strada, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, Adrian Capraru, incidentul a avut loc marti dupa-amiaza, pe strada Brestei din Craiova. Tanarul iesea dintr-o benzinarie la volanul unei masini de lux, un Mercedes clasa E, iar la un moment dat fata s-a angajat in traversarea strazii. Soferul i-a dat prioritate, insa a inceput sa strige dupa ea ca sa-i atraga atentia.

Fata l-a jignit, dupa care intre cei doi a urmat un schimb dur de replici, dupa care, pentru ca nu acceptat avansurile lui, tanarul a tras de volan si a lovit-o cu masina.

Fata a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova pentru investigatii, in prezent starea acesteia fiind buna, neavand nevoie de internare.

"Politistii au fost sesizati prin 112 despre incident. Marti, au fost audiati martorii, au fost vizualizate imaginile de pe camerele de supraveghere si s-a facut incadrarea juridica a faptei. Competenta este acum a Parchetului Tribunalului Dolj", a declarat Adrian Capraru.

Procurorii l-au prezentat, miercuri, pe tanarul de 18 ani magistratilor Tribunalului Dolj, care au decis sa-l aresteze pentru 29 de zile pentru tentativa de omor calificat, decizia putand fi atacata cu recurs.