DN 24 B catre Vama Albita a fost redeschis circulatiei, marti noaptea, pentru masinile cu capacitate mai mica de 3,5 tone, dupa ce in zona mai multe masini care se indreptau spre Republica Moldova au stationat si nu au avut voie sa inainteze din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In zona s-au adunat aproximativ 300 de autoturisme, TIR-uri, microbuze si autocare care au format cozi de aproximativ patru kilometri, potrivit Agerpres.

"Deocamdata se circula fara probleme, dar ne asteptam la valori crescute de trafic prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita dupa ce va fi ridicata restrictia pentru TIR-uri si camioane", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, Irina Mirica.

Conducatorii auto au acceptat cu greu restrictia impusa de Politia Rutiera si au avut o serie de altercatii cu politistii si jandarmii din zona, noteaza Agerpres.

Un sofer si-a continuat drumul spre Albita, ignorand restrictia politistilor. Acesta a fos ulterior identificat si a ramas fara permis de conducere. De altfel, in zona, mai multi conducatori auto care nu au tinut cont de indicatiile referitoare la starea drumului au fost amendati.

La ora 06.15, Centrul Infotrafic informa ca a fost redeschis si DN24C Radauti-Prut - Manoleasa (judetul Botosani), astfel ca nu mai sunt drumuri nationale inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Pe DN2F Dragomiresti - Blesca (judetul Vaslui), se mentine restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

In judetele Arad si Bihor ninge, iar pe drumuri incepe sa se depuna un strat subtire de zapada, mai precizeaza Centrul Infotrafic. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant.