Un barbat care amenintase cu un cutit calatorii dintr-un mijloc de transport in comun din municipiul Constanta a fost imobilizat de un jandarm care a urcat in autobuzul respectiv dupa ce mai multi cetateni i-au solicitat ajutorul, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Constanta, citata de Mediafax.

Potrivit comunicatului, vineri seara, plutonierul major Gabriel Tanase, care asigura paza si protectia institutionala la Consulatul General al Federatiei Ruse din Municipiul Constanta, a observat in interiorul autobuzului care circula pe linia 42, oprit la semaforul aflat la intersectia strazii Mihai Viteazu cu bulevardului Ferdinand, mai multe persoane care strigau si bateau cu palmele in geamul din spate al autobuzului.

Subofiterul a alergat catre autobuz, iar conducatorul auto a deschis usa din spate pe care au coborat patru persoane. Trei dintre acestea au indicat un barbat care ameninta cetatenii din autobuz cu un cutit. Subofiterul l-a imobilizat pe barbat si a cerut sprijinul unei echipe de interventie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi, care a ajuns imediat la fata locului si a facut un control corporal sumar asupra barbatului care provocase scandalul, se mai arata in comunicat.

Jandarmii au gasit asupra acestuia un cutit cu lama de 17 centimetri, cu maner de lemn si un satar cu lama de 13 centimetri. Barbatul, aflat in stare de ebrietate, le-a declarat jandarmilor ca nu are nicio vina, ca nu a amenintat pe nimeni cu cutitul si ca se intorcea acasa de la un gratar, precizeaza Jandarmeria Constanta.

Cele trei persoane au spus oamenilor legii ca acesta s-a urcat de la statia Dacia, a inceput sa faca scandal, a injurat pasagerii, iar la un moment dat a dus mana la spate pentru a scoate cutitul. Un pasager a observat acest lucru si l-a avertizat pe tanarul care devenise tinta scandalagiului, iar tanarul i-a intors mainile la spate barbatului respectiv si i-a rugat pe ceilalti pasageri sa sune la 112 si sa anunte incidentul. Atunci cand autobuzul a ajuns in zona intersectiei strazii Mihai Viteazu cu bulevardul Ferdinand cetatenii l-au alertat pe jandarmul aflat in postul de paza.

Potrivit comunicatului de presa, barbatul care a provocat scandalul, in varsta de 36 de ani, este anchetat pentru comiterea infractiunilor de tulburare a ordinii si linistii publice prin amenintari si portul si folosirea fara drept de obiecte periculoase in mijloacele de transport in comun, cazul fiind preluat de politistii Sectiei 3.