Circulatia rutiera este blocata, miercuri dupa-amiza, pe DN 1, intre localitatile brasovene Codlea si Fagaras, in urma unui accident in care au fost implicate trei autoturisme.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, citat de Mediafax, circulatia pe DN1 Codlea - Fagaras este blocata pe ambele sensuri la kilometrul 194+350 de metri, in zona localitatii brasovene Vladeni.

UPDATE: Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Rutiere Brasov, Cosmin Giosanu, in urma accidentului, care s-a produs in jurul orei 15.00 pe DN1, la kilometrul 194, la intrare in localitatea Vladeni, traficul a fost blocat pana la ora 16.15, soferii fiind indrumati de politistii rutieri sa aleaga rute alternative.

"Accidentul s-a produs dupa ce soferul unui autoturism Fiat care se indrepta dinspre Brasov spre Fagaras intr-o usoara curba la dreapta nu a adaptat vizeza la conditiile de drum si a pierdut controlul masinii. Autoturismul a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu doua autoturisme care circulau din sens opus, una in spatele celeilalte", a spus Giosanu.

In urma impactului, au fost ranite patru persoane - soferul vinovat de producerea accidentului, un pasager din dreapta acestuia si doua persoane din cea de-a doua masina care circula regulamentar din sens opus.

Cei patru raniti au fost transportati la Spitalul Judetean Brasov.

Circulatia pe DN 1 Brasov - Ploiesti si DN 1A Brasov - Sacele - Cheia - Ploiesti s-a desfasurat cu dificultate, miercuri, din cauza aglomeratiei, soferii fiind sfatuiti sa foloseasca rute alternative, cum ar fi Brasov - Pitesti - Bucuresti.

Aglomeratia din trafic in ultima zi a mini-vacantei de Anul Nou este, de altfel, motivul pentru care miercuri, la ora 12.00, a fost luata masura devierii circulatiei de pe DN 1, dinspre Brasov catre Ploiesti, pe DN 1A Sacele - Cheia.

Peste 2.200 de politisti fac, miercuri, controale pe autostrazi si drumurile nationale, in special pe traseele de la munte catre orase, pentru a depista soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, a declarat marti seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita.

Peste 10.000 de turisti si-au petrecut vacanta de Revelion in statiunile de pe Valea Prahovei.