Brigada Antiterorista a Serviciului Roman de Informatii efectueaza verificari dupa ce au existat informatii conform carora la bordul unui avion al unei companii italiene ar exista bagaje suspecte, a declarat duminica Sorin Sava, purtatorul de cuvant al SRI, pentru Agerpres. Incidentul are loc pe Aeroportul Henri Coanda.

Ora 13:35: Brigada Antiterorista a finalizat verificarile la avionul care venea din Napoli si nu s-au gasit elemente care sa puna in pericol integritatea aeronavei sau a pasagerilor, a declarat pentru Agerpres Sorin Sava, purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii.

Ora 13:12: Apelul telefonic care a anuntat prezenta unei bombe la bordul unei aeronave cu destinatia Bucuresti ar fi fost efectuat in Italia, la Aeroportul Catullo din Treviso, in jurul orei locale 8:30 (9:30 ora Romaniei), scrie ziarul local Tribuna Treviso, citat de Digi 24.ro. Autoritatile aeroportuare italiene au decis sa retina la sol alte doua aeronave Wizz Air.

Ora 12:55:Digi 24.ro anunta, citand autoritatile aeroportuare romanesti, ca ar fi vorba despre o amenintare la adresa companiei Wizz Air (companie low cost maghiara). Vizat de amenintare ar fi un avion Wizz Air care a aterizat duminica pe Otopeni si venea din Italia

Ora 12:23: Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, la Antena 3: "Este vorba despre o amenintare la adresa unei companii italiene low cost. Sunt verificate toate avioanele care apartin acestei companii. In Italia, avioanele au ramas la sol. Este o procedura standard."

Vom reveni cu amanunte.