Zeci de forte din judetul Vaslui au fost mobilizate inutil, duminica, in urma unei alerte false, venita din partea unei femei gravide care, desi nu trebuia sa nasca, a solicitat ambulanta intr-o localitate izolata de ninsorile abundente si viscol pentru ca un var de-al sau sa ajunga la Bucuresti, relateaza Mediafax.

UPDATE 8:15 Membrii familiei vor fi amendati de autoritati pentru faptul ca au solicitat inutil serviciile unei ambulante, sub pretexte false, scrie Agerpres. Prefectul judetului Vaslui, Radu Renga a confirmat ca familia iresponsabila va fi amendata si a dat asigurari ca orice solicitare la numarul de urgenta 112 va fi tratata cu responsabilitate si promptitudine.

Potrivit Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Vaslui, apelul la numarul de urgenta 112 a fost facut inca din cursul dupa-amiezii de duminica, de la o familie din localitatea Lacul Babei, care anunta ca o femeie gravida urmeaza sa nasca.

In zona a fost trimisa o ambulanta care a ramas blocata la cativa kilometri de locul solicitarii. In consecinta, asa cum au mai procedat si in alte situatii asemanatoare, autoritatile vasluiene au solicitat sprijinul unui club off-road, insa nici membrii acestuia nu au putut strabate cu masinile prin nameti.

Pentru a preveni o nastere la domiciliu cu eventuale complicatii, prefectul judetului Vaslui, Radu Renga, a cerut, in cadrul videoconferintei de la ora 17.00, sprijinul autoritatilor din judetele invecinate, astfel incat SAJ Iasi a trimis spre urgenta din localitatea Lacul Babei o ambulanta cu senile.

"In timp ce autospeciala senilata se afla la jumatatea drumului dintre Iasi si Vaslui, am aflat ca, de fapt, solicitarea pentru femeia gravida, dar care nu trebuia insa sa nasca, era una falsa. Pe tot parcursul dupa-amiezii si a serii am primit zeci de telefoane de la familia in cauza ca, in final, sa ne spuna ca, de fapt, este vorba de un var care, ramas putin inzapezit, dorea sa ajunga la Bucuresti. Este incredibil cum au putut acesti indivizi sa mobilizeze inutil zeci de forte, cu autospeciale blocate si oameni pusi degeaba pe drumuri", a declarat, duminica, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Serviciul de Ambulanta Vaslui a sesizat Politia in acest caz, pentru sanctionarea persoanelor care, de altfel, au si fost identificate.