Drumul care face legatura intre statiunea Sinaia si Cota 1400 din Masivul Bucegi este blocat, duminica, pe acest tronson stratul de zapada masurand 60 de centimetri, turistii care se afla la hotelul de la 1400 neavand nicio posibilitate de a cobori in statiune. Aproximativ 250 de turisti se afla si in statiunea Ranca, judetul Gorj, unde drumul este blocat din cauza zapezii, autoritatile locale spunand ca traficul ar putea sa fie reluat in jurul orei 17.00, informeaza Agerpres.

Turistii cazati la hotelul de la cota 1400 din Masivul Bucegi si la celelalte cabane sunt sfatuiti sa nu plece din cabane intrucat drumurile care coboara de pe munte spre statiunile de pe Valea Prahovei sunt blocate din cauza zapezii.

Astfel, drumul care face legatura intre Sinaia si Cota 1400 din Bucegi este complet blocat din cauza stratului de zapada care atinge 60 de centimetri, iar turistii cazati la hotelul de la 1400 nu au nicio posibilitate sa coboare de pe munte.

In hotelul de la Cota 1400 se afla o turista care a fost operata si care are nevoie de un medicament, insa nu poate sa ajunga la farmacie. Salvamontistii din Sinaia cauta solutii pentru a o ajuta pe femeie sa obtina medicamentele de care are nevoie.

Potrivit lui Dan Trif de la Salvamont Sinaia, un salvamontist a incercat sa urce spre Cota 1400 cu snowmobilul, dar nu a reusit din cauza zapezii.

Si turistii din celelalte cabane si hoteluri din Masivul Bucegi au fost sfatuiti sa nu plece pentru ca drumurile spre statiuni sunt blocate.

Conform salvamontistilor, in unele zone de pe munte stratul de zapada atinge inaltimea unui om, iar pe toate vaile din Bucegi exista risc maxim de producere a unor avalanse.

Aproximativ 250 de turisti se afla, duminica dupa-amiaza, in statiunea Ranca, judetul Gorj, unde drumul este blocat din cauza zapezii, autoritatile locale spunand ca traficul ar putea sa fie reluat in jurul orei 17.00.

Purtatorul de cuvant al Politiei Gorj, Daniel Tica, declara ca traficul este inchis inca din cursul diminetii pentru soferii care vor sa urce sau sa coboare de la Ranca, aici viscolul troienind zapada.

Traficul pe Defileul Jiului a fost blocat, duminica, mai mult de doua ore, intre municipiul Petrosani si Targu Jiu, in urma producerii unei avalanse.