Mai multe tronsoane de drumuri nationale si judetene sunt inchise, duminica dimineata, ca urmare a caderilor abundente de zapada din ultimele ore. Romania se afla sub avertizare cod galben de ninsori, ploi si intensificari ale vantului.

Incepand cu ora 13:00 a fost deschis traficul pe DN 1, sectorul Brasov - Predeal pentru toate categorii de vehicule. In continuare Vama Cenad este inchisa de autoritatiile ungare.

UPDATE 20:50INFOTRAFIC informeaza ca traficul rutier in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac a fost inchis pentru toate categoriile de vehicule din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si a unor accidente de circulatie produse pe teritoriul Ungariei. Se poate circula prin Punctul de Trecere a Frontierei Varsand.

UPDATE 20:05 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, incepand cu ora 18.00, autoritatile sarbe au restrictionat traficul autovehiculelor grele care intra pe teritoriul Serbiei prin punctele de trecere a frontierei cu Romania.

In consecinta, pana la ridicarea restrictiei, autoritatile romane au luat masura stocarii autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7.5 tone, care se indreapta inspre teritoriul sarbesc, in parcari din judetele Mehedinti, Caras-Severin, Timis si Arad.

UPDATE 19:21 CNADNR informeaza, la ora 18:30 se inregistra urmatoarea situatie in trafic.

S-a deschis circulatia pe urmatoarele sectoare:

  • DN 6 (Biled - Sannicolau), km 584+000 - km 617+295 pentru toate categoriile de vehicule, iar circulatia se desfasoara in conditii de iarna;
  • DN 59C  (Jimbolia - Sanicolau Mare), km 0+000 - km 41+073;
  • DN 1A, Cheia-Limita de judet Brasov km 155+100 - km 155+300 se circula restrictionat pe un singur sens, in prezent se actioneaza in vederea asigurarii circulatiei pe intreaga parte carosabila. Totodata mentionam ca pe DN 1A in dreptul km 149 circulatia se desfasoara pe un singur fir din cauza unor tiruri blocate.

CNADNR precizeaza ca circulatia este inchisa pe A1 Arad - Timisoara, km 503+650 - km 535+850, masura fiind luata din cauza viscolului, actiunea de deszapezire a partii carosabile pentru acest sector de drum incepand odata cu diminuarea viscolului.

Potrivit INFOTRAFIC, situatia traficulului rutier la ora 18:30 era urmatoarea:

  • circulatia rutiera este oprita pe Autostrada A1 Timisoara - Arad;
  • traficul autovehiculelor este inchis pe DN67C Novaci - Ranca (judetul Gorj), intre kilometrii 18 si 34;
  • in judetul Timis, circulatia rutiera pe DN6 este restrictionata pe sensul Timisoara - Cenad;
  • traficul se desfasoara ingreunat, pe un fir alternativ, pe DN7C, la kilometrul 66, in zona localitatii argesene Valea cu Pesti;
  • circulatia auto pe DN7, in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, a fost reluata pentru autoturisme. Traficul greu este in continuare deviat inspre Punctul de Trecere a Frontierei Varsand;
  • in judetul Timis, circulatia este restrictionata (pana la ora 20:00) pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN68A, intre Lugoj si Faget;
  • in judetul Prahova, traficul vehiculelor grele este restrictionat pe DN1A;
  • in judetul Iasi, din cauza cetii dense, se circula dificil pe DN24, intre Poieni si Iasi (pe sectorul kilometric 175 - 180).

UPDATE 17:32 Centrul INFOTRAFIC informeaza ca incepand cu ora 16.30 au fost ridicate restrictiile de tonaj pe DN12A in judetul Harghita.

UPDATE 16:30 Circulatia auto pe DN7 in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac a fost reluata duminica dupa-amiaza pentru autoturisme, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Traficul greu este in continuare deviat inspre Punctul de Trecere a Frontierei Varsand.

UPDATE Situatia traficului, actualizata la ora 14.00, potrivit centrului INFOTRAFIC

  • Circulatia rutiera este oprita pe Autostrada A1 Timisoara - Arad;
  • In judetul Prahova, traficul este intrerupt pe DN1A, din cauza arborilor cazuti pe carosabil si a zapezii;
  • In judetul Gorj, circulatia este inchisa pe DN67C Novaci - Ranca, intre kilometrii 18 si 34;
  • Traficul rutier este intrerupt si in judetul Arges, pe DN7C, la kilometrul 66, in zona localitatii Valea cu Pesti;

Totodata, pe unele drumuri sunt impuse restrictii de tonaj, asfel:

  • In judetul Timis, traficul este restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe DN68A, intre Lugoj si Faget;
  • Pe DN68A este restrictionat traficul greu (peste 7,5 tone) si in judetul Hunedoara, intre localitatile Lugoj (judetul Timis) si Sacamas (judetul Hunedoara) si pe DN12A, intre localitatile Frumoasa si Lunca de Sus, din judetul Harghita.
  • De precizat ca a fost reluat traficul rutier pe DN65C Popesti - Roesti, in judetul Valcea, pe DN59C Jimbolia - Sannicolau Mare si DN6, la Cenad (ambele in judetul Timis), dar pe aceste doua drumuri se circula ingreunat.

Situatia drumurilor poate fi consultata pe site-ul CNADNR. Potrivit CNADNR, au avut loc urmatoarele evenimente rutiere:

  • DN 1A KM 155+0 AMB.In jurul orei 12.10 a avut loc o avalansa care a blocat ambele sensuri de circulatie. Se actioneaza cu un buldoexcavator.
  • DN 1A KM 155+300 AMB.In jurul orei 12.00 a avut loc o avalansa de zapada de circa 150 mc care a blocat circulatia pe ambele sensuri. La fata locului se afla politia si lucratori de la drumuri nationale care actioneaza la degajarea carosabilului.
  • DN 7C KM 67+250 AMB.In jurul orei 12.00 in localitatea Valea cu Pesti a avut loc caderi de arbori pe reteaua electrica. La fata locului se afla lucratorii de la drumurile nationale, ISU si reprezentatntii electrica. Circulatia este inchisa.
  • DN 7C KM 99+250 DR.In jurul orei 12.45 a avut loc o avalansa de zapada care a transportat pe carosabil cca. 90 mc. zapada si pietre. Circulatia se desfasoara ingreunat pe 1/2 cale.

Directorul Directiei Intretinere si Siguranta Circulatiei din CNADNR, Alexandru Pelin, a anuntat ca se actioneaza in forta pentru deblocarea autostrazii Arad - Timisoara, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca aceasta autostrada va fi deblocata duminica si ca se actioneaza pentru deszapezire cu cinci baterii de cate doua utilaje.

"Pe autostrada A1 Arad Timisoara se actioneaza in forta pentru deblocare cu utilaje trimise si din judete limitrofe si s-a suplimentat numarul acestora. Pe DN 59 C (Jimbolia - Sannicolau Mare) lucrarile sunt foarte avansate, asteptam ca in maxim cateva ore sa reusim sa restabilim circulatia. Pe DN6, de la Biled la Sannicolau Mare, lucrarile de deszapezire sunt avansate, nu va pot da inca un termen, pentru ca inca ninge si este vant, din acest punct de vedere situatia se poate intoarce impotriva noastra daca continua asa vremea. Avem doua avalanse pe DN 66 mai sus de Petrosani, se lucreaza puternic pentru deblocarea DN 66, iar DN 7, in zona Calimanesti, unde a avut loc o avalansa, s-a deblocat, se circula in acea zona", a declarat Pelin, la sediul MAI.

El a mentionat, in ceea ce priveste alte zone din partea de sud-vest si nord a tarii, ca se circula in conditii de iarna.

"Asta inseamna ca exista zapada pe partea carosabila intre 2- 3 cm, in principiu framantata cu material antiderapant si se actioneaza cu lamele pentru indepartarea acestui strat ramas pe partea carosabila", a adaugat Pelin.