Patru persoane au fost ranite intr-o explozie care a avut loc luni la CET Sud din Capitala, informeaza Agerpres. Potrivit ISU Bucuresti, patru ambulante SMURD s-au deplasat la fata locului pentru a prelua victimele.

Apelul la 112 a fost facut la ora 8:43.

''Cele patru victime au fost stabilizate. Una dintre ele urmeaza sa fie transportata la Spitalul de arsi, doua la Bagdasar Arseni si o alta la Spitalul 'Sf. Ioan''', a declarat Cristian Pandrea, medic primar UPU Floreasca, pentru agentia de presa citata. Potrivit acestuia, unul dintre raniti prezinta arsuri pe 40% din suprafata corpului.

UPDATE 2 Ministerul Economiei informeaza, intr-un comunicat transmis presei, ca au fost pornite cazanul nr. 2 aflat in rezerva si un CAF (cazan de apa fierbinte) pentru asigurarea cu energie electrica si termica la parametrii normali. In comunicatul de presa se precizeaza ca ELCEN va asigura in totalitate necesarul de caldura al Capitalei.

  • Comunicatul de presa al MECMA

In data de 03.12.2012, in cadrul CET BUCURESTI SUD, la cazanul nr. 6, care functiona integral pe gaze naturale, s-a constatat de catre personalul de exploatare o infundare a filtrului de gaze aferent arzatorului nr. 5 si s-a actionat in conformitate cu procedurile interne prin trimiterea formatiei de interventie pentru desfundarea filtrului in cauza.

Dupa izolarea circuitului de gaze naturale la arzatorul nr. 5, in jurul orei 8,30, s-a procedat la demontarea filtrului, moment in care s-a produs o deflagratie, urmata de un inceput de incendiu in zona arzatoarelor etajului nr. 2, care a afectat echipa de lucru formata din 3 persoane si maistrul principal exploatare cazane, aflat in zona pentru asistenta tehnica. Imediat, personalul operativ a actionat in conformitate cu instructiunile specifice, evacuand persoanele accidentate, care au fost preluate de echipajele SMURD si transportate la unitatile medicale.

Personalul de exploatare operativ si formatia proprie de interventie la incendiu a actionat corespunzator pentru lichidarea inceputului de incendiu, delimitarea si asigurarea zonei afectate.

Cazanul nr. 2 aflat in rezerva si un CAF (cazan de apa fierbinte) au fost pornite pentru asigurarea cu energie electrica si termica la parametrii normali in SEN si SISTEMUL de TERMOFICARE al orasului, astfel incat populatia nu a fost afectata.

ELCEN va asigura in totalitate necesarul de caldura al MUNICIPIULUI BUCURESTI.

UPDATE 1 Potrivit Mediafax, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti, Constantin Bujor, a declarat ca o echipa de inspectori de la ITM Bucuresti fiind trimisa la fata locului pentru a incepe cercetarile in vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea accidentului.

Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, a explicat ca la CET Sud a avut loc o explozie urmata de un incendiu. Focul a fost stins de echipajele de interventie de la CET Sud pana la sosirea pompierilor. Din informatiile primite, nu exista riscul sa se produca o alta explozie, a precizat reprezentantul ISU Bucuresti.

Stire in curs de actualizare