O turista din Franta, aflata in vizita in Arad, a cazut vineri seara intr-o gura de canal al carei capac a fost furat, relateaza Agerpres. Femeia in varsta de 23 de ani se plimba prin zona ultracentrala a municipiului Arad, fiind insotita de doi copii si, la un moment dat, a cazut intr-o gura de canal descoperita, aflata pe trotuarul din apropierea unui restaurant din Piata Avram Iancu.

Tanara, care acuza dureri la picioare si in zona toracelui, a fost scoasa din canal de cativa trecatori, acestia anuntand cele intamplate la 112 si solicitand o ambulanta care sa o transporte pe femeie la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, pentru a primi ingrijiri.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul SCJU Arad au constat ca tanara a suferit un traumatism toracic, contuzie de glezna si mai multe zgarieturi, insa a refuzat internarea si a parasit spitalul in cursul noptii de vineri spre sambata, dupa ce a primit ingrijiri medicale.

Gura de canal in care a cazut turista din Franta este descoperita de mai mult timp, dupa ce persoane necunoscute au furat capacul pentru a-l vine la una din societatile care se ocupa cu colectarea fierului vechi.

"Problema furtului de capace din fonta de pe gurile de canal din municipiu, de catre hotii de fier vechi, ne creaza foarte mari probleme. Pe de-o parte, pentru faptul ca lipsa capacelor poate conduce la producerea de accidente, cum a fost cel mai sus mentionat, iar pe de alta parte ne incarca cheltuielile legate de exploatare, deoarece inlocuirea capacelor furate ne costa destul de mult. Am sesizat organele abilitate privitor la aceste furturi, dar pana acum nu s-a reusit oprirea acestui adevarat flagel", a declarat sambata, pentru Agerpres, ing Gheorghe Banatean, director executiv al Companiei de Apa Arad.