Un barbat inarmat cu un topor a luat ostatice, marti, mai multe persoane aflate intr-un oficiu postal de pe strada Romancierilor din cartierul Drumul Taberei (sectorul 6 al Capitalei), amenintandu-i pe oameni si nepermitandu-le acestora sa paraseasca cladirea, anunta Mediafax. Potrivit Realitatea Tv, oficiul postal este aglomerat la aceasta ora.

UPDATE (ora 20:44): Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, el fiind urmarit penal pentru amenintare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de arma alba si ultraj, informeaza Mediafax. Ordonanta de retinere a fost emisa dupa ce Florin Niedbala a fost audiat timp de mai multe ore.

Mediafax informeaza, citand surse apropiate anchetei, ca barbatul le-a spus politistilor despre o reteta secreta de a fabrica aur pe care ar detine-o. Potrivit acelorasi surse, Niedbala a povestit ca a sunat la mai multe institutii ale statului, pentru a comunica "solutia lui de a scoate Romania din criza", insa nu a fost bagat in seama de nimeni.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6, Sebastian Mierlita, care este si procuror de caz, s-a stabilit ca Florin Niedbala a venit in Capitala in 28 octombrie si s-a cazat la un hotel. In urma cu o zi, el a identificat, in apropierea hotelului, Oficiul Postal nr. 23 din strada Romancierilor, unde a intrat, marti, inarmat cu un topor si un cutit cu lama de 20 de centimetri, a amenintat mai multe persoane, a lipsit de libertate un barbat si o femeie si a distrus mai multe bunuri, a mai spus Mierlita.

Procurorul a precizat ca Niedbala si-a premeditat fapta si este urmarit penal pentru amenintare, distrugere, lipsire de libertate si port ilegal de arma alba, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in 1997, Niedbala a fost condamnat pentru vatamare corporala din culpa, in urma unui accident rutier. Sebastian Mierlita a mai spus ca, din investigatiile de pana acum, nu a rezultat ca barbatul ar avea probleme medicale de natura psihiatrica.

UPDATE (ora 11:43): Barbatul retinut de politisti va fi dus la Politia Capitalei pentru a fi audiat. Oficialii din Politia Capitalei au precizat ca nicio persoana nu a fost ranita.

UPDATE (ora 11:17): Barbatul care a luat ostatici intr-un oficiu postal din Bucuresti a fost imobilizat, anunta Realitatea Tv. El era inarmat cu un cutit si cu un topor. Doua persoane au primit ingrijiri medicale in urma incidentului.

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca la fata locului au fost trimise mai multe echipaje SMURD.