Meteorologii au emis cateva avertizari nowcasting ce vizeaza vant puternic, ce poate atinge la rafale 70-80 de kilometri pe ora si, izolat, 90 de kilometri pe ora, valabile sambata. Pana la ora 20:00, in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau vor fi intensificari ale vantului care vor atinge si depasi local, la rafala, 70 - 80 de kilometri pe ora si izolat 90 de kilometri pe ora.

Tot pana la ora 20.00 va fi vant puternic, cu viteze de pana la 60 de kilometri pe ora si izolat de peste 75 de kilometri pe ora, si in judetele Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Botosani, Iasi ,Vaslui, Galati, Braila, Ialomita si Calarasi.

De asemenea, avertizarea de vant puternic a fost emisa, pana la ora 17.00, si pentru zona Dobrogea si judetele Sibiu, mai ales jumatatea sudica, inclusiv municipiul Sibiu si zona montana, Timis, Caras-Severin, Arad si Bihor.

UPDATE: Traficul rutier pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, pe portiunea kilometrica 160-193, se desfasoara sambata in conditii de vant puternic, anunta Centrul Infotrafic. Politistii de la Rutiera recomanda conducatorilor auto sa reduca viteza, sa tina ambele maini pe volan si sa se astepte la schimbari bruste de traiectorie, provocate de rafalele de vant.