Doi copii din localitatea Boureni au ajuns in stare grava la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria din Iasi, joi seara, dupa ce au fost raniti de un proiectil, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ramas neexplodat.

Capitan Silvia Spiridon, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Situatii de Urgenta Iasi, a declarat pentru Agerpres ca cei doi baieti, in varsta de 12 si respectiv 6 ani, au gasit un proiectil de 76 de mm pe un deal din comuna Bals. Ea a spus ca este posibil ca proiectilul sa fi explodat atunci cand a fost miscat.

Mama unuia dintre baieti a anuntat incidentul la serviciul 112, iar la fata locului s-au deplasat echipe de pirotehnisti si specialisti din cadrul ISU Iasi si un echipaj al Ambulantei.

Echipajul medical a constatat ca baiatul de 12 ani a suferit o plaga la nivelul abdomenului iar cel de sase ani s-a ales cu o fractura deschisa de gamba. Medicii de la Spitalul Sfanta Maria spun ca bucati din proiectil au ramas in piciorul copilului, motiv pentru care acesta va fi dus in blocul operator.

In urma cu cateva luni, doi copii din comuna Baltati au fost mutilati de explozia unui proiectil gasit tot pe camp.