Douasprezece bombe aflate in stare de functionare au fost descoperite marti dupa-amiaza in Gara Vaslui de catre muncitorii care lucreaza la reabilitarea statiei CFR, existand riscul producerii unei explozii puternice, cu consecinte deosebit de grave, relateaza Mediafax.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, cele 12 proiectile de artilerie explozive au fost scoase din pamant de catre o echipa de muncitori care lucreaza la modernizarea statiei CFR din municipiului Vaslui.

De fapt, angajatii firmei de constructie care muncesc in zona au descoperit doar doua din cele 12 bombe, restul munitiei fiind gasit de catre pirotehnisti in momentul interventiei facute in urma apelului la numarul de urgenta 112.

"Initial, membrii echipei pirotehnice deplasate la fata locului au gasit doua proiectile, de calibru 100 de milimetri, observate de catre muncitori. Ulterior, cu ajutorul detectoarelor de metal, au gasite fost intr-un maldar de pamant alte zece bombe, de calibru 20 de milimetri. Evident, a existat in permanenta riscul producerii unei explozii, avand in vedere ca incarcatura pirotehnica a munitiei este inca activa", a declarat marti purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Alina Poiana.

Pe timpul derularii interventiei echipei de pirotehnisti, nu s-a impus blocarea traficului feroviar, avand in vedere ca la ora desfasurarii actiunii de asanare a zonei prin regiune nu a circulat niciun tren de marfa sau calatori.

Toate cele 12 proiectile, precum si cinci tuburi de cartuse, care proveneau, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea razboi mondial, au fost ridicate de catre pirotehnisti si transportate intr-un depozit special amenajat al ISU Vaslui.