Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a declarat luni ca un angajat al Camerei a fost gasit decedat duminica seara, de catre un coleg, in Palatul Parlamentului.

"Pot sa confirm comunicatul de presa al Inspectoratului Teritorial de Munca in sensul ca, aseara, a fost un accident si a fost descoperit un angajat, electrician la Camera Deputatilor, care era in timpul serviciului, decedat, electrocutat. Asta este singura informatie pe care v-o pot da pentru ca s-a declansat o procedura prevazuta de lege in acest caz de catre ITM, Politie, Procuratura. Decedatul este in acest moment la Institutul Medico-Legal", a spus Barbu, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca regreta profund decesul colegului de la Camera, iar institutia va face tot ce ii sta in putinta pentru a sprijini familia electricianului.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca institutia intentioneaza sa suporte cheltuielile de inmormantare a electricianului gasit decedat duminica in Parlament, printr-un fond existent la Camera Deputatilor.

"Este un eveniment nefericit. Colegii de la Departamentul Tehnic au facut deja un raport ce urmeaza sa-l studiez. Exista la Camera Deputatilor un fond pe care noi il folosim pentru evenimente de acest gen sau pentru bucurii, de exemplu cand se naste un copil. Voi discuta cu secretarul general si cu ceilalti colegi pentru a vedea care sunt nevoile familiei. Incercam sa gasim solutia cea mai buna pentru a ajuta familia intr-un moment delicat", a declarat Zgonea, inainte de inceperea sedintei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

UPDATE: Dupa sedinta, Valeriu Zgonea a precizat ca familia electricianului decedat va primi un ajutor in valoare de aproximativ 7.000 de lei din fondul aflat la dispozitia presedintelui Camerei Deputatilor.

"Legat de acest regretabil deces al unui coleg de-al nostru, angajat al Camerei Deputatilor, Departamentul tehnic a trimis documentele pentru o anumita suma pe care trebuie sa o platim din resursele financiare la dispozitia presedintelui Camerei Deputatilor. Eu am fost de acord cu acest lucru. Le multumesc si colegilor lui care am inteles ca vor ajuta si ei financiar familia indurerata. Personal voi depune si eu o suma pentru aceasta familie", a declarat Zgonea.

El a adaugat ca suma din fondul presedintelui Camerei este in jur de 7.000 de lei, iar el, personal, va contribui cu 1.000 de lei.