Un barbat care s-a urcat, vineri, pe o macara din cartierul bucurestean Pajura a fost arestat pentru 29 de zile de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice si port ilegal de arma alba, anunta Mediafax. Nicolae Stanciu, in varsta de 29 de ani, a fost arestat dupa ce, din cauza lui, in zona unde se afla macaraua au fost blocate, timp de aproximativ 20 de ore, echipaje de Politie, Pompieri si SMURD, iar circulatia in zona a fost a fost deviata timp de aproximativ 20 de ore.

In plus, in urma perchezitiei corporale pe care politistii i-au facut-o dupa ce l-au convins sa coboare, asupra lui au fost gasite trei cutite cu lama de 12 centimetri. Stanciu a fost retinut de politisti imediat dupa ce a coborat de buna voie de pe macara, in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 3.30, dupa aproximativ 20 de ore. In timpul audierilor, barbatul a explicat ca a ales sa protesteze urcandu-se pe macara ca urmare a faptului ca a pierdut un proces in care ii reclamase pe reprezentantii fostului sau loc de munca.

Protestatarul nu s-a aflat la primul gest de acest fel. In 8 iunie 2011, Stanciu s-a urcat pe un stalp de langa Palatul Cotroceni, amenintand ca se sinucide, fiind convins sa renunte la protest dupa aproximativ sase ore. Atunci, barbatul s-a legat cu trei cabluri electrice tricolore de stalp si de gat, acuzand tot justitia pentru gestul sau si cerand sa stea de vorba cu presedintele.

In august 2011, Nicolae Stanciu s-a urcat tot pe un stalp din zona Palatului Cotroceni si a amenintat ca se impusca in cap daca nu vine sa stea de vorba cu el presedintele Traian Basescu. El a afisat o panza pe care scria "Nu exista drepturile omului in Romania. Va rog sa imi dati dreptul la moarte" si s-a legat de stalpul de iluminat cu o sarma prinsa in jurul gatului. Barbatul spunea ca a fost nedreptatit intr-un proces cu firma la care a lucrat. Cinci negociatori de la Politia Capitalei au discutat atunci barbatul, reusind sa-l convinga sa coboare dupa aproximativ sapte ore.

Surse oficiale declarau pentru Mediafax ca barbatul a fost diagnosticat cu "sindrom depresiv reactiv si tulburare de personalitate polimorfa".

Barbatul a fost internat atunci la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia, fiind examinat si de medicii de la Institutul National de Medicina Legala, in urma unei ordonante a procurorilor.