Un padurar a fost atacat de un urs, vineri, in zona comunei Corbeni din zona de nord a judetului Arges, ranitul urmand sa fie transportat pentru ingrijiri la spitalul din Curtea de Arges, informeaza Agerpres. UPDATE Un al doilea padurar a fost ranit de urs incercand sa il salveze pe primul. Cea de-a doua victima fiind ranita si transportata la spital, transmite Mediafax.

UPDATE 2 Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, spune ca ursul a fost impuscat.

"Am luat legatura cu cei de la Directia Silvica Arges si am aflat ca a fost o vanatoare organizata, iar acest urs care a atacat a fost impuscat. Este vorba de doi padurari care au fost raniti. Probabil ca ar fi trebuit sa fie mai atenti, in mod normal nu ar fi trebuit sa se intample un asemenea eveniment la o vanatoare organizata. Este un accident de munca practic, cei doi erau in timpul serviciului, iar evenimentul va fi cercetat in acest conditii si de Inspectoratul Teritorial de Munca Arges. Este pentru prima oara cand se intampla asa ceva in Arges sper sa fie si ultima", a declarat prefectul de Arges, Cristian Soare.

Potrivit prefectului, in acest caz a fost constituita o comisie de ancheta.

"Probabil ca vor fi si sanctiuni la Directia Silvica. Deocamdata nu ma pot pronunta, dar in aproximativ zece zile voi avea concluziile. Acest caz din Arges nu este similar celor din Dambovita. La noi a fost o vanatoare organizata, iar animalele nu constituie un pericol pentru populatia din nordul judetului Arges, deci oamenii nu trebuie sa se teama ca acestea vor ajunge la locuintele lor", a adaugat Soare.

La randul lor, reprezentantii Directiei Silvice Arges spun ca primele cercetari arata ca au fost respectate regulile prevazute de legislatia in domeniu referitoare la vanatorile organizate, iar ancheta interna este in desfasurare.

Acestia au precizat ca vanatoarea fusese organizata pentru impuscarea a doi ursi, unul dintre ei fiind cel care i-a atacat pe padurari.

Potrivit reprezentantilor Politiei Arges, in zona Corbeni s-a desfasurat, vineri, o vanatoare organizata de Ocolul Silvic Vidraru, iar la un moment dat un urs i-a atacat pe doi dintre gonaci.

"Vanatoarea a avut loc in zona Tulburea-Corbeni, in timp ce padurarii goneau doi ursi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a intors spre ei. Se pare ca, speriat, unul dintre padurari a tras un foc de arma, iar apoi ursul l-a atacat. Celalalt padurar a incercat sa isi salveze colegul, fiind si el ranit", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Adelina Florescu.

Cel de-al doilea padurar ranit are leziuni la sold, fiind transoportat la Spitalul Municipal din Curtea de Arges.

Primul padurar atacat de urs este ranit la o mana, fiind transportat tot la Spitalul Municipal din Curtea de Arges.

Potrivit medicilor, niciunul dintre barbati nu este in stare grava.

Tot in localitatea argeseana Corbeni, in iulie 2009 un barbat in varsta de 60 de ani a fost ucis de un urs in timp ce se afla pe un camp din apropierea localitatii, animalul fiind omorat apoi de cativa localnici, cu furci si topoare, potrivit Mediafax.

In ultimele zile, doua persoane si-au pierdut viata, iar alte doua au fost ranite, dupa ce au fost atacate de ursi, in judetul Dambovita.

Primele incidente au avut loc sambata, in satul Dealu Frumos, comuna Pietrosita, respectiv in satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele doua localitati fiind invecinate. Animalul a fost impuscat, iar in urma analizelor s-a stabilit ca acesta era turbat, in zona fiind insituita carantina.

Miercuri, un barbat de 63 de ani a fost ucis de un urs, in localitatea damboviteana Moroieni, in zona de carantina, animalul nefiind prins pana vineri. In acest caz, autoritatile au stabilit ca a fost vorba despre braconaj, ursul ramanand prins intr-un lat, de unde a reusit sa scape, atacandu-l pe barbatul de 63 de ani.