Opt persoane au murit in urma unui accident produs in localitatea covasneana Chilieni, unde un tractor cu remorca a fost lovit de un tren, la fata locului ajungand si un elicopter SMURD de la Targu Mures, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Covasna, Iulia Grigoras, a declarat, sambata dupa-amiaza, ca numarul mortilor in accidentul petrecut, sambata, in apropierea localitatii covasnene Chilieni, a ajuns la opt.

Grigoras a afirmat ca unul dintre raniti, care a fost luat de un elicopter SMURD, a decedat in aparatul de zbor.

Potrivit sursei citate, cealalta persoana ranita a fost transportata la Brasov.

Iulia Grigoras a mentionat ca, intre timp, traficul feroviar, blocat in urma accidentului, a fost reluat, iar trenul implicat in accident si-a continuat drumul.

Pe de alta parte, seful SMURD Mures, Cristian Boeriu, a declarat ca, din informatiile pe care le-a primit, echipajul SMURD a gasit, in momentul in care a ajuns la locul accidentului, trei persoane in viata, dar in stare foarte grava.

"Erau trei in stare foarte grava, politraumatizati, intubati. S-a stabilit ca una dintre persoane sa fie adusa cu elicopterul SMURD la Targu Mures", a declarat Boeriu.

Medicul SMURD Mures care insoteste elicopterul, Gal Melinda, a declarat ca, din cele trei persoane in stare grava, doua nu au supravietuit. Una a murit inainte de decolarea elicopterului, iar cea preluata de acesta a murit pe drum.

"Am gasit trei persoane in stare critica, o victima a decedat inainte sa pornesc. O a doua victima, un barbat tanar, a decedat in elicopter. A treia victima este dusa la Brasov pentru investigatii, trebuie sa vad daca pot s-o aduc la Mures", a declarat medicul SMURD.

Initial, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, declara ca primele informatii indicau ca sunt cinci morti si trei raniti in urma accidentului. Tot el spunea ca primele date arata ca in remorca erau muncitori.

Ulterior, Tolvaj a declarat ca in urma accidentului sase persoane au murit, din care cinci femei si un barbat, alte trei fiind ranite grav, la locul accidentului ajungand sase ambulante si un elicopter SMURD de la Targu Mures.

Seful ISU Covasna, Gyorgy Alfons, declara ca primele informatii aratau in remorca tractorului s-ar fi aflat 15-16 persoane, dar inainte de impact o parte dintre acestea au reusit sa sara.

El spunea ca autovehiculul a fost lovit de un tren personal care circula intre Targu Mures si Brasov.

Seful ISU Covasna preciza ca una dintre persoanele ranite, o femeie, a intrat in stop cardiac si se incerca resuscitarea ei.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Covasna, Iulia Grigoras, declara ca numarul persoanelor decedate in urma accidentului de la Chilieni ajunsese la sapte, dupa ce femeia ranita care intrase in stop cardiac nu a mai putut fi resuscitata de echipajele de interventie, in pofida eforturilor.

Grigoras spunea ca soferul tractorului are 78 de ani si, desi trecerea la nivel cu calea ferata era semnalizata, el nu s-a asigurat.

Potrivit sursei citate, soferul, care nu a fost ranit, a declarat ca ii pare rau pentru cei morti.

Grigoras afirma ca primele informatii arata ca victimele accidentului erau din municipiul Sfantu Gheorghe.

Conform acesteia, unul dintre raniti fusese preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la Targu Mures, iar celalalt urma sa fie dus la spitalul din Sfantu Gheorghe, ulterior fiind luata decizia sa fie transportat la Brasov.

Localitatea Chilieni apartine de municipiul Sfantu Gheorghe.