Nicolae Vlad - arestat pentru uciderea, in 15 august 2012, a unei studente japoneze la marginea unei paduri din Corbeanca - este comparat cu Ion Rimaru, un criminal in serie care a terorizat Bucurestiul intre anii 1970-1971, violand si ucigand mai multe femei, relateaza Mediafax.

In seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala, explica Ministerul Public.

Japoneza a fost abordata de Nicolae Vlad la scurt timp dupa ce a coborat din avion, la Aeroportul International Henri Coanda, el propunandu-i s-o duca cu taxiul la locul de destinatie. Insa tanara si Vlad au coborat la marginea padurii, unde doua zile mai tarziu femeia a fost gasita moarta.

Nicolae Vlad (26 de ani), nascut in Bucuresti, dar domiciliat in Balotesti, a fost arestat in 19 august.

Ulterior,au aparut indicii temeinice in sensul ca, anterior comiterii acestui asasinat, Nicolae Vlad mai comisese o infractiune de omor, in noaptea de 5 spre 6 august 2012, in localitatea Balotesti, victima sa fiind Tudora S.

In 6 august 2012, Tudora S. a fost gasita decedata in locuinta sa, prezentand urmele unei agresiuni sexuale. In urma autopsiei s-a stabilit ca decesul a fost cauzat de o asfixie mecanica prin comprimare cervico-toracala, la fel ca in cazul japonezei.

Probe il leaga pe Nicolae Vlad de un alt caz, inregistrat in 7 martie 2011 de organele de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov si de Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, in care s-a inceput urmarirea penala in rem sub aspectul comiterii infractiunilor de viol, talharie, lipsire de libertate in mod ilegal si violare de domiciliu.

Concret, in noaptea de 25 spre 26 februarie 2011, in jurul orei 23.00, o persoana neidentificata a patruns ilegal in locuinta victimei Lenutei N., din Ilfov, dupa care - prin exercitarea de violente asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (o suma de bani si un telefon mobil) si a intretinut acte sexuale cu aceasta, prin constrangere. Totodata, s-a retinut ca agresorul a legat-o pe victima de maini si de picioare, lipsind-o de libertate. Autorul a fost inarmat cu un cutit.

In 2 mai 2012, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, au inceput urmarirea penala impotriva invinuitului Nicolae Vlad, pentru talharie si violare de domiciliu. Aceasta rezolutie a fost confirmata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, la data de 03 mai 2012, doar sub aspectul comiterii infractiunii de talharie. Prin ordonanta din 10 mai 2012 a Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea s-a dispus extinderea urmaririi penale fata Nicolae si sub aspectul comiterii infractiunii de violare de domiciliu. Concret, in 29 aprilie 2012, in jurul orei 3.00, Nicolae Vlad a patruns fara drept in locuinta victimei M. M., din Ilfov, dupa care - prin exercitarea de violente asupra acesteia - a deposedat-o de un telefon mobil.

Criminalistii au confirmarea ADN ca Nicolae Vlad este cel care a patruns in locuinta, iar daca acest test s-ar fi facut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat si nu ar mai fi apucat s-o ucida si pe japoneza Yurika M., sustin anchetatorii.

Nicolae Vlad este suspectat ca, in perioada mai - august 2010, ar fi intrat, in mod repetat, in locuinta victimei S. Popa, din Ilfov, dupa care - prin exercitarea de violente asupra acesteia - a intretinut acte sexuale cu aceasta.

In 24 februarie 2012, in jurul orei 21.30, un barbat a patruns fara drept in locuinta Mariei S., din sectorul 1 Bucuresti, dupa care - prin exercitarea de violente asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani si bijuterii) si a intretinut acte sexuale cu aceasta, prin constrangere. In 29 februarie 2012, anchetatorii au inceput urmarirea penala in rem in acest caz.

Ministerul Public precizeaza, miercuri, ca din actele de cercetare efectuate in cauza rezultata urmatoarele date relevante: "exista indicii temeinice cu privire la faptul ca autorul infractiunilor mai sus descrise este inculpatul Nicolae Vlad, existand indicii temeinice cu privire la comiterea de catre acesta a infractiunilor de viol, talharie si violare de domiciliu; infractiunile mai sus descrise au fost comise pe timpul noptii (in interiorul intervalului 21.30 - 23.00)".

In 1 martie 2012, in jurul orei 20.30, un barbat a patruns fara drept in locuinta victimei Ana A., din sectorul 1 Bucuresti, dupa care - prin exercitarea de violente asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani si alimente) si a intretinut acte sexuale cu aceasta, prin constrangere. "Din actele de cercetare efectuate in cauza rezultata urmatoarele date relevante: exista indicii temeinice cu privire la faptul ca autorul infractiunilor mai sus descrise este inculpatul Nicolae Vlad, existand indicii temeinice cu privire la comiterea de catre acesta a infractiunilor de viol, talharie si violare de domiciliu; infractiunile descrise au fost comise pe timpul noptii (in interiorul intervalului 20.30 - 22.00); in imprejurarile mai sus mentionate, inculpatul Nicolae Vlad a legat-o pe victima de maini si de picioare, lipsind-o de libertate", precizeaza Ministerul Public.

Dupa tragica situatie a tinerei japoneze, procurorul general al Romaniei a dispus preluarea cauzelor cu femei violate si talharite in timpul noptii, eventual si acele dosare cu violuri soldate cu moarta victimei, respectiv acelea in care autorul si-a sugrumat victima.

Astfel, criminalistii au reusit sa probeze cateva fapte in care autor este Nicolae Vlad.

Desi le-a declarat anchetatorilor ca nu stie nimic de Ion Rimaru, Nicolae Vlad este totusi comparat prin sangele rece de care a dat dovada, cu celebrul personaj, executat la Jilava in octombrie 1971, pentru uciderea a patru femei si tentativa de ucidere a altor sase, mai multe violuri si talharii.