Un turist oradean a murit, sambata dupa-amiaza, in zona turistica Padis, dupa ce a cazut de pe o dolina din complexul carstic Cetatile Ponorului, de la o inaltime de aproximativ 80-100 de metri, relateaza Mediafax.

"Din informatiile pe care le-am primit de la colegii mei, tanarul, care are mai putin de 30 de ani, a cazut dupa ce s-a dus prea aproape de marginea dolinei, care s-a surpat", a declarat Adrian Marin, vicepresedintele Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Potrivit acestuia, tanarul ar fi cazut de la o inaltime de aproximativ 80-100 de metri.

La fata locului s-au deplasat atat un echipaj al Salvamont, cat si paramedici si un echipaj de Terapie Intensiva al SMURD. In timp ce incercau sa-l scoata de la poalele dolinei pentru a-l putea transporta la spital, tanarul a intrat in stop cardio-respirato,r fiind resuscitat timp de mai bine de o ora, fara rezultat insa.

"Avea politraumatisme la cap si corp. De la o asa inaltime erau slabe sanse sa supravietuiasca. Noi alertasem si elicopterul care-l putea transporta de urgenta la Timisoara, dar, din pacate, n-a fost cazul", a declarat dr. Hadrian Borcea, seful SMURD Bihor.

Zona dolinelor de pe Cetatile Ponorului este intens vizitata de turisti. Echipele Salvamont au montat in zona placute cu mesajul: "Zona abrupta, pericol de cadere".