Un microbuz care facea curse de persoane intre Capitala si localitati din judetul Arges si in care se aflau sase pasageri a luat foc, sambata, la intrarea in municipiul Pitesti, calatorii fiind evacuati la timp de catre sofer, fara a exista victime, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Arges, incidentul a fost observat de sofer in momentul in care oprise masina pentru ca un pasager sa coboare in statia din fata Vamii Pitesti.

"Soferul spune ca a observat flacari la compartimentul motor al autovehiculului si i-a evacuat rapid pe cei sase calatori care erau in masina, dupa care a sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor militari", a declarat agent-sef Cornel Matei de la Politia Arges.

In cateva minute, la fata locului a ajuns o autospeciala a ISU Arges, focul fiind stins in scurt timp.

"In urma incendiului a fost avariata partea din fata a masinii, cu primul rand de scaune, insa niciun pasageri nu a fost ranit. Pasagerii, care ar fi urmat sa ajunga in centrul Pitestiului, au fost preluati de un alt microbuz al firmei de transport persoane", a adaugat sursa citata.

Primele cercetari arata ca focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalatia electrica a microbuzului.