Doua grenade defensive in stare de functionare au fost descoperite, luni, in gospodaria unui barbat din municipiul Botosani, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, grenadele au fost aduse de la depozitul de deseuri menajere cu un atelaj, in care a fost incarcata o importanta cantitate de fier vechi.

"Cand a constientizat pericolul, barbatul a sunat imediat la 112, iar o echipa de pirotehnisti de la ISU s-a deplasat la fata locului si a ridicat grenadele din Al Doilea Razboi Mondial. Munitia era in perfecta stare de functionare si putea exploda la orice actiune mecanica, a afirmat Lupu. Barbatul a povestit ca in aceasta dimineata (luni dimineata - n.r.), a incarcat o caruta cu fier vechi de langa rampa de gunoi a municipiului Botosani. Ajuns acasa, acesta a inceput sa descarce fierul si a descoperit cele doua grenade", a afirmat Lupu.

Grenadele au fost ridicate si transportate in conditii de maxima siguranta in depozitul de munitie din poligonul Copalau.