Un tanar de 26 de ani din judetul Ilfov a fost retinut, sambata, ca principal suspect pentru asasinarea unei japoneze al carei cadavru a fost gasit pe liziera unei paduri din localitatea Corbeanca, informeaza Mediafax, citand Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Suspectul, V. Nicolae, urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva, potrivit sursei citate.

Potrivit anchetatorilor, japoneza avea 20 de ani si a fost acostata de catre tanar in incinta Aeroportului Otopeni, unde acesta ar fi condus-o pana la terminalul Sosiri. Acolo, suspectul a chemat un taxi si a plecat de la aeroport impreuna cu victima.

Cadavrul femeii, care era acoperit cu frunze, a fost gasit in cursul zilei de vineri, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

La circa 60-70 de metri distanta, a fost descoperita valiza victimei.

Suspectul a fost identificat in urma investigatiilor efectuate de politistii Directiei de Investigatii Criminale din IGPR si cei ai Serviciului de Investigatii Criminale Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buftea, precizeaza IGPR.

UPDATE: Seful Serviciului Omoruri din cadrul IGPR, Antonio Marinciu, a declarat pentru Agerpres ca victima prezenta leziuni la nivelul capului si al toracelui, dar si pe picioare, iar concluziile autopsiei medico-legale au fost ca moartea a fost una violenta.

"Suspectul a acostat victima in zona terminalului sosiri a Aeroportului Otopeni. Victima a fost acostata si dusa pana la un taxi. Femeia a fost gasita pe data de 17 august (vineri, n.r.), la ora 16.10. O persoana a descoperit cadavrul pe marginea DN 1, in zona Magura, de pe raza localitatii Corbeanca. Victima prezenta leziuni la nivelul capului si al toracelui, pe picioare, concluziile autopsiei medico-legale fiind ca moartea a fost violenta si s-a datorat asfixiei mecanice", a explicat Antonio Marinciu.

Potrivit oficialului IGPR, suspectul principal nu are antecedente penale si nici nu are o ocupatie in prezent. El a spus ca procurorii urmeaza sa audieze mai multe persoane implicate in acest caz printre care se afla taximetristul si persoana care a gasit trupul victimei.