Un cioban si aproximativ 60 de oi au murit, in Masivul Retezat, dupa ce au fost loviti de un fulger, in timpul unei furtuni puternice, echipe ale Salvamont Hunedoara deplasandu-se vineri spre locul incidentului pemtru a aduce victima la baza muntelui, relateaza Agerpres.

"Ciobanul este din judetul Timis si are 60 de ani. Barbatul si oile au fost loviti de un traznet in timpul noptii de joi spre vineri, in timpul unei furtuni cu multe descarcari electrice. Decesul a fost anuntat la Refugiul Salvamont Bucura de un alt cioban, care se afla la stana cu decedatul", a declarat, vineri, pentru Agerpres, seful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Stana celor doi ciobani se afla la circa 1.800 de metri altitudine, intr-o zona situata intre lacurile Zanoaga si Bucura.

Potrivit sefului Salvamont Hunedoara, o echipa formata din salvamontisti, politisti si procurori vor urca, in cursul zilei de vineri, spre locul unde se afla victima, in vederea efectuarii cercetarilor prevazute de lege, in asemenea cazuri.

Drumul spre stana este anevoios si va necesita cel putin doua ore de urcus de la Poiana Pelegii, pe o poteca, spre zona cunoscuta sub numele de "Crucea Traznitului", dupa care se va ajunge la locul incidentului. Dupa finalizarea anchetei de la fata locului, ciobanul decedat va fi adus de salvamontisti, cu o targa speciala, pana intr-o zona de unde trupul barbatului va putea fi preluat de o masina.