O suprafata de un hectar de vegetatie uscata arde, luni, in zona cotei 2000 a versantului argesean al Muntilor Fagaras, intr-o zona greu accesibila, aflata la o distanta de aproximativ 400 de metri de padure, iar la fata locului intervin pompierii militari de la Curtea de Arges.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, Madalina Epure, focul se manifesta la aproximativ 400 de metri de padure, iar echipele de interventie se aprovizioneaza cu apa dintr-un parau din apropiere, transmite Mediafax.

"E o zona greu accesibila, unde cei 17 pompieri militari de la Curtea de Arges au ajuns dupa mai mult de cinci ore. S-a mers cu un camion pana la un anumit punct, apoi pe jos. Incendiul se manifesta la cota 2000 din Masivul Fagaras, pe un hectar de vegetatie uscata, la 400 de metri de padure. Deocamdata nu exista pericolul extinderii focului la padure", a declarat Madalina Epure.

Ea a precizat ca incendiul a fost semnalat la 112 de un turist care cobora de pe creste si a vazut foc si fum.

Incendii de vegetatie uscata si fond forestier care au afectat peste 115 hectare au fost semnalate in zece judete, peste 170 de pompieri militari, alaturi de pompieri civili, jandarmi montani si angajati ai ocoalelor silvice, Garzii de Mediu si Salvamont intervenind pentru stingerea acestora, anunta, duminica, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.