Un incendiu puternic a izbucnit la o hala cu materiale textile din comuna Voluntari, de langa Bucuresti. Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale, informeaza Mediafax. Pompierii incearca sa izoleze focul insa au precizat ca exista riscul ca incediul sa se extinda la o cladire de birouri din vecinatate.

Incendiu la un depozit cu materiale textileFoto: Agerpres

UPDATE (20:50) Alin Maghiar, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, a declarat pompierii intervin cu 18 autospeciale si ca un agent comercial local aprovizioneaza cu apa echipele de interventie, ce mai apropiata sursa de apa fiind la 2 km distanta. Autoritatile au transmis un apel catre societatile comerciale din zona care au rezerve de apa si, la ora transmiterii acestei stiri, pompierii pot actiona fara a mai parasi zona pentru alimentare cu apa.

Purtatorul de cuvant al ISU a adaugat ca, pana acum, a ars jumatate dintr-o hala (complexul respectiv are doua cladiri). Potrivit estimarilor echipelor de interventie, incendiul ar putea fi stins in cateva ore.

Alin Maghiar a precizat ca nu se poate face o estimare a pagubelor inainte de stingerea incendiului. De asemenea, cauza izbucnirii focului nu este cunoscuta, urmanda ca duminica sa fie realizate cercetari pentru clarificare circumstantelor izbucnirii incendiului. In decursul zilei de luni urmeaza sa fie anuntate rezultatele partiale ale cercetarilor.

Mai mult de 100 de pompieri, la care se aduga voluntarii, actioneaza pentru a stinge flacarile.

Alin Maghiar a informat ca societatea a obtinut un aviz pentru demararea constructiei depozitului, la inceputul lui 2011, insa depozitul nu avea autorizatie de functionare. Acesta a precizat ca pentru obtinerea avizului de functionare este necesara respectarea unor reglementari printre care si existenta unei rezerve de apa pentru asemenea situatii.

Incendiul a fost anuntat la serviciul unic de urgenta 112 sambata, la ora 16:30. La fata locului au fost trimise doua masini de pompieri din Voluntari si alte noua de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti si Ilfov.

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a declarat pentru Realitatea TV, ca nu exista retea publica de apa in zona astfel incat activitatea pompierilor este ingreunata.

Simion Petrus, purtator de cuvant al ISU Ilfov, a declarat pentru Agerpres, "este un incendiu deosebit de violent alimentat de o cantitate foarte mare de materiale textile. Se mentine pericolul de extindere a incendiului la depozitele invecinate din cauza inexistentei surselor de alimentare cu apa din zona. Dispozitivul de interventie a fost suplimentat cu inca cinci autospeciale, in momentul de fata fiind prezente la incendiu 16 autospeciale cu apa si spuma care actioneaza pentru stingerea incendiului"