Cinci romani au fost arestati pe o autostrada din estul Austriei, dupa ce politia austriaca i-a prins transportand, cu ajutorul a trei camionete supraincarcate, aproape 9,5 tone de usturoi, a anuntat miercuri politia austriaca, citata de AFP.

Cei cinci barbati, cu varste cuprinse intre 25 si 37 de ani, nu au putut preciza originea marfii pe care o transportau si au fost arestati sub acuzatia de marfuri furate, a explicat politia, intr-un comunicat.

Reperand marti seara, in apropierea frontierei ungare, trei camionete vizibil incarcate peste capacitate, politistii austrieci au banuit ca se intampla ceva anormal.

"Pentru aceasta cantitate de usturoi, ar fi avut nevoie de noua camionete, nu de trei", a precizat un ofiter de politie, pentru agentia de presa austriaca APA.

Pe langa acuzatia de transportarea unor marfuri furate, cei trei soferi au fost acuzati si de supraincarcarea cu 80% a masinilor.

Marfurile, cu o valoare de aproape 30.000 de euro, au fost confiscate temporar.

Potrivit politiei, marfurile proveneau cel mai probabil din Spania, in conditiile in care masinile se indreptau spre Ungaria.