Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba a transmis, miercuri, o avertizare populatiei din orasele Alba Iulia, Blaj, Teius si Ocna Mures, prin care recomanda sa nu consume apa de la robinet, care de cateva zile are culoare maronie si contine fier in exces, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba, in localitatile Alba Iulia, Blaj, Teius si Ocna Mures apa de la robinet are o culoare maronie de cateva zile, iar analizele au confirmat faptul ca aceasta contine fier peste limita normala.

"Prezenta fierului in apa nu se presupune a fi toxica sau periculoasa pentru sanatate, insa pune probleme de acceptabilitate, de aceea este recomandabil ca nivelul de fier in apa potabila sa fie intre 0,15-0,2mg/litru. Peste 0,2mg/litru poate schimba semnificativ gustul si culoarea apei", se arata in comunicat.

Reprezentantii DSP Alba le recomanda locuitorilor din cele patru orase sa bea apa plata sau minerala sau apa din izvoarele locale conforme.

La randul ei, compania de apa din Alba, SC APA CTTA, sustine ca modificarea de culoare a apei a fost determinata de prezenta fierului in exces din retelele de distributie, pe fondul consumului crescut de apa in aceasta perioada.