Doi angajati de la Mina Petrila, care faceau lucrari de sondare in subteran, au fost transportati, luni, la Spitalul de Urgenta din Petrosani, dupa ce au fost opariti cu apa fierbinte provenita din gaurile de sonda. Cei doi angajati au arsuri pe 40, respectiv 60 la suta din suprafata corpului, ei urmand sa fie transportati de la Spitalul de Urgenta din Petrosani la o alta unitate medicala, cel mai probabil la Spitalul de Arsi din Bucuresti, relateaza Mediafax.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenta din Petrosani, cei doi barbati raniti in Mina Petrila au suferit arsuri de gradele trei si patru pe 40, respectiv 60 la suta din suprafata corpului, iar la ora transmiterii acestei stiri se afla in sala de operatie, unde li se curata ranile si sunt pregatiti pentru a fi transportati la o alta unitate medicala, cel mai probabil la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Conform acelorasi surse, ranitii vor fi transportati cu doua elicoptere, care sunt asteptate la spitalul din Petrosani.

Medicii afirma ca ranitii sunt Danut Codreanu, de 43 de ani, sef de brigada, care are arsuri pe o suprafata mai mare, si Catalin Serban, 40 de ani, adjunct sef de sector.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, doua ambulante au fost solicitate, luni, la Mina Petrila, pentru a acorda ingrijiri medicale si a transporta la spital doua persoane care au fost "oparite in subteran".

Angajati ai Minei Petrila au declarat ca cele doua persoane accidentate sunt doi sondori care faceau lucrari la un loc de munca si care au fost opariti cu apa fierbinte provenita din gaurile de sonda pe care ei le faceau.

Conform surselor citate, unul dintre sondori a fost transportat pe targa pana la ambulanta, iar celalalt putea merge.