Florin Puscoiu (30 de ani), principalul suspect in cazul uciderii preotului Tudor Marin de la Biserica 'Sfantul Ioan Botezatorul' a primit duminica mandat de arestare pentru 29 de zile, anunta RTV. Florin Puscoiu fusese retinut sambata seara, in apartamentul sau din Focsani. Presupusul criminal le-a spus anchetatorilor ca sambata dimineata a mers la preotul Tudor Marin cu citeva versete din Biblie si i-a cerut acestuia sa i le explice. Nemultumit de raspunsul primit, el l-a injunghiat mortal pe preot cu un cutit in cap si abdomen.

Anchetatorii au facut perchezitii, duminica, la locuinta din Focsani a principalului suspect. Initial, acesta nu isi recunoscuse fapta, insa in fata probelor care il incriminau a cedat.

Crima de la Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" aflata in Piata Unirii din Focsani a avut loc, sambata, in jurul orei 10.30, la scurt timp dupa slujba, cand in lacasul de cult mai ramasesera doar preotul Tudor Marin si femeia care vindea lumanari, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Preotul Tudor Marin (69 de ani) slujea la Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" din anul 1990, cand biserica a fost redeschisa dupa caderea regimului comunist. Tudor Marin era socrul liderului sindical Vasile Marica.