Iurie Darie este in stare foarte grava la Spitalul Universitar Bucuresti la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni", actorul fiind supus, in noaptea de sambara spre duminica, unei interventii chirurgicale pentru a i se elimina lichidul de la creier, insa a suferit un accident vascular cerebral, potrivit Mediafax.

UPDATE Actorul Iurie Darie ramane la terapie intensiva sub stricta monitorizare, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului ''Bagdasar Arseni', dr. Alexandru Bica. Potrivit acestuia, duminica la ora 12.00 actorul s-a trezit, a deschis ochii si era constient, insa ramane intubat.

La solicitarea presei, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Florian Bica, declarase ca starea actorului este grava dupa ce a suferit accidentul vascular cerebral, pacientului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

Actorul, in varsta de 83 de ani, a fost transferat, sambata seara, la Spitalul Universitar Bucuresti la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni", unde in 21 mai actorul a fost operat pentru eliminarea lichidului de la creier.

Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor in conditiile in care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinta afectiunii mai vechi, pentru care a fost operat, de altfel, la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni".

Iurie Darie a ajuns, sambata, la Spitalul Universitar, cu o ambulanta, dupa ce a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie.

Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicatie post-operatorie, acumuland in continuare lichid la creier.

Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria".

Anul acesta, inluna martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera.