Un profesor universitar din Craiova a fost retinut de procurori pentru luare de mita in forma continuata, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, profesorul ar fi pretins si ar fi primit, atat in sesiunea din iarna 2012, cat si in sesiunea din vara anului 2012, sume de bani de la studenti, pentru a-i promova la disciplina la care urmau sa sustina examen.

"Cu sprijinul tehnic al SRI Dolj si al ofiterilor din cadrul DGA Dolj, joi, procurorul delegat a organizat constatarea in flagrant a infractiunii, ocazie cu care inculpatul a fost surprins in timp ce primea de la investigatori, denuntatoare si inca un student, suma de 350 euro pentru a a le asigura acestora promovarea examenului pe care urmau sa-l sustina in data de 04 iunie a.c.", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj.

Potrivit sursei citate, profesorul a fost retinut pentru 24 de ore, procurorii urmand sa propuna, vineri, instantei, arestarea preventiva a acestuia sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata.