Un dig de protectie de pe raul Buzau in localitatea buzoiana Potoceni s-a rupt din cauza nivelului crescut al apei, autoritatile dand asigurari ca deocamdata nu exista riscul inundarii gospodariilor oamenilor, ci doar a aproximativ 30 de gradini, relateaza Mediafax.

Potrivit primarului localitatii Maracineni, Constantin Dumitru, digul de protectie pe raul Buzau in localitatea Potoceni s-a rupt, initial, pe o lungime de 50 de metri in urma cu cateva zile, insa fisura a continuat sa creasca ajungand luni la 150 de metri.

El a precizat ca in acest moment nu exista riscul inundarii locuintelor oamenilor, insa aproximativ 30 de gradini care se afla la o distanta de circa 200 de metri de digul rupt ar putea sa fie afectate de ape.

"E un dig de protectie intre albia Buzaului si satul Potoceni, acest dig a fost construit de Hidroelectrica, e rupt de la prima ploaie pe 50 de metri, acum e pe 150 de metri, am convocat comisia locala, au venit de de la Ape, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, nu exista riscul sa ajunga apa la case deocamdata, dar va intra in gradinile de zarzavat ale oamenilor, poate ajunge la canalul de irigatie si-l poate rupe. E o problema, asteptam sa vedem care vor fi solutiile autoritatilor", a declarat, luni, primarul comunei Maracineni, Constantin Dumitru.

In judetul Buzau, continua sa ploua abundent de mai multe ore, iar de la ora 17.00 judetul va intra sub incidenta codului portocaliu.