Un barbat de 30 de ani, arestat intr-un proces care se desfasura la Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a spanzurat, miercuri, in locul de detinere al instantei supreme, cazul constituind o premiera in lumea justitiei, informeaza surse judiciare citate de Mediafax.

Barbatul se numeste Adrian Ovidiu Jorascu, el fiind judecat pentru viol, intr-un dosar in care victima este minora, au declarat sursele.

El era acuzat ca in timp ce se afla intr-o vizita la un vecin si prieten de-al sau, a profitat de momentul in care acesta s-a deplasat la un Centru de colectare a materialului feros din judetul Brasov si a intretinut raporturi sexuale cu fiica acestuia, in varsta de 9 ani.

Barbatul fusese adus pentru judecarea recursului sau care se desfasura la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Jorascu a fost gasit spanzurat miercuri, cazul fiind semnalat la serviciul unic de urgenta 112, o ambulanta deplasandu-se la ICCJ.

Potrivit surselor citate, barbatul s-a spanzurat cu un siret in locul de detinere al arestatilor de la subsolul instantei supreme. El si-a prins siretul de clanta usii, facandu-si un lat pe care si l-a pus in jurul gatului.

Echipajul ambulantei a constatat decesul barbatului.

Barbatul era un detinut de la Penitenciarul Bucuresti Rahova, el venind insotit la ICCJ. Mai mult, potrivit regulamentului, politistii de penitenciar nu au voie sa-i scape din ochi pe arestati.