UPDATE 14:15 Cel putin 27 de persoane, dintre care noua sunt copii, au fost ranite vineri, in urma unei serii de explozii care s-au produs in orasul Dnipropetrovsk, in centrul Ucrainei, potrivit unui nou bilant anuntat pentru AFP de ministerul pentru situatii de urgenta.

"In total, 27 de persoane", dintre care noua copii, au fost ranite in primele trei explozii, a precizat un purtator de cuvant al ministerului, Iulia Ershova, care a adaugat ca nu are informatii despre a patra explozie.

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a calificat exploziile drept o "provocare lansata la adresa intregii tari", cu sase saptamani inainte de inceperea campionatului european de fotbal EURO-2012, organizat impreuna cu Polonia.

"Stiu aceleasi lucruri ca si voi (...). Pentru moment, nu exista informatii suplimentare, stim ca sunt raniti si intelegem ca este o provocare lansata la adresa intregii tari", a spus acesta, citat de agentia Interfax.

UPDATE O a treia si a patra explozie au avut loc pe strazile din Dnipropetrovsk, ranind alte trei persoane.

Doua explozii succesive au avut loc vineri in centrul orasului Dnipropetrovsk, in Ucraina, ranind in total 12 persoane, potrivit informatiilor preliminare, a precizat pentru AFP ministerul ucrainean pentru situatiile de urgenta.

Prima explozie s-a produs la ora locala 11,50 (08,50 GMT), fiind cauzata, aparent, de un "dispozitiv exploziv" amplasat intr-o pubela din apropierea unei statii de tramvai.

A doua explozie s-a produs la ora locala 12,20, in apropierea unui cinematograf. Si aici, dispozitivul exploziv era amplasat intr-o pubela.