Un elicopter la bordul caruia se aflau 8 persoane s-a prabusit in localitatea Ostrov, Tulcea, anunta Realitatea TV. Cinci persoane si-au pierdut viata, iar ceilalti trei sunt raniti, dupa ce acesta a explodat la contact cu solul, potrivit primelor informatii.

Elicopter K 27Foto: Wikipedia

Elicopterul venea din Republica Moldova si se indrepta spre Turcia impreuna cu un alt elicopter, care a aterizat langa el pentru a-i acorda asistenta. Cele doua elicoptere aveau autorizatie de survol.

Pe de alta parte, prefectul judetului a declarat la Realitatea TV ca cele doua aparate erau ucrainene.

Potrivit secretarului primariei Ostrov, Spinachi Niculae, aparatul de zbor a explodat la impactul cu solul in jurul orei 17:15, dupa care a urmat o nou exploziei. Acesta a precizat ca elicopterul "e distrus total".

UPDATE 2 Bogdan Donciu, director general Romatsa (Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian): "Este vorba de doua elicoptere KA 27 (sovietice) care au decolat de la Chisinau si se indreptau spre o localitate din Turcia. Acestea zburau dupa reguli de zbor la vedere, in spatiu de zbor necontrolat.

Este un model de elicopter destul de vechi, folosit foarte mult in lucrari agricole, a precizat Donciu.

Potrivit acestuia, pentru aceste elicoptere "nu mai exista certificatele de tip originale emise de firma care le-a facut si zboara numai cu certificate de autorizare date de autoritatea statului in care sunt inmatriculate".

UPDATE 3 Adjunctul procurorului general al Romaniei, Marius Iacob, insotit de un procuror criminalist, a plecat spre localitatea Ostrov, informeaza Mediafax.

In iulie 2010, un elicopter CH 53 care participa la exercitiul comun aerian romano-israelian Blue Sky 2010 s-a prabusit in apropierea localitatii Fundata, iar cei 7 militari - 6 israelieni si un roman - si-au pierdut viata.

UPDATE 4 Prefectul judetului Tulcea, Gudu Vasile, a precizat, la Realitatea TV, ca toti pasagerii si membrii echipajului erau de nationalitate ucraineana.