Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Sibiu va face o ancheta interna dupa ce un barbat internat acolo, bolnav de cancer, a murit miercuri, familia sa sustinand ca pacientul a cazut pe scari, in urma cu cateva zile, din cauza ca infirmierul nu l-a transportat corespunzator la analize, transmite Mediafax.

Familia unui barbat de 62 de ani bolnav de cancer pulmonar si internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Ioan Malanga, sustine ca acesta a cazut pe scari, in 17 aprilie, cand era dus pe jos la raze, desi starea sa ar fi impus deplasarea cu un carucior.

"In loc sa il ia cu caruciorul, l-a luat pe jos, pe scari. Tata mergea greu. In timp ce coborau, infirmierul s-a impiedicat si l-a trantit pe trepte, dand cu capul de scari. Tot infiermierul l-a luat, l-a dus la Urgente, acolo a fost cusut si l-a dus inapoi la Oncologie, fara sa i se faca vreo investigatie. A doua zi, doctorita ne-a spus ca e bine. Joi (19 aprilie - n.r.) a fost externat, la ora 12.00. In data de 22 aprilie, duminica, a trebuit sa chem salvarea, pentru ca i s-a facut rau, acuzand dureri mari de cap. La Urgente, cand l-au pus la raze, au vazut ca are cheaguri de sange pe creier, iar, data fiind boala de care suferea, nimeni nu ne garanta operatia", a declarat, miercuri, Marcel Malanga, fiul barbatului.

Potrivit sursei citate, Ioan Malanga a fost internat duminica la Neurochirurgie - Terapie Intensiva, insa miercuri la pranz a murit, el fiind diagnosticat cu cheaguri de sange pe creier ca urmare a cazaturii.

Marcel Malanga a declarat ca va depune plangere la conducerea spitalului, dar isi va angaja si un avocat si va urma si calea legala pentru a-si face dreptate.

Conducerea Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu va initia o ancheta in acest caz.

"Am aflat ca, martea trecuta, pacientul internat la Oncologie se deplasa spre raze impreuna cu un infirmier. Pacientul a cazut pe scari si ulterior a ajuns in UPU. Probabil apartinatorii vor face o reclamatie si spitalul va cerceta imprejurarile in care s-a petrecut acest incident si care au fost cauzele lui, conform procedurilor", a declarat Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.