Dan Cozma, fiul fostului lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, a fost dus la audieri, marti, de politistii de la Brigada de Combatare a Crimei Organizate din Timis, fiind cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala in care prejudiciul este de aproximativ un milion de euro, potrivit Mediafax.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Ion Brasoveanu, in acest dosar mai sunt cercetate alte noua persoane, majoritatea cetateni italieni.

"Dan Cozma, fiul lui Miron Cozma, este audiat de procurori la aceasta ora, alaturi de alte noua persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala", a declarat Ion Brasoveanu.

Potrivit acestuia, Dan Cozma ar fi facut parte dintr-o retea care aducea in Romania marfa contrafacuta sau fara acte si care provenea din China.

Sursa citata a mentionat ca prejudiciul este de aproximativ un milion de euro.

Marti dimineata, la Lipova, in judetul Arad, a fost oprit un TIR incarcat cu marfa care venea din Ungaria, insa nu avea documente insotitoare. Autotrenul a fost descarcat la sediul Vamii din Timisoara, iar soferul a fost dus si el la audieri.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, reteaua functiona de aproape un an. Membrii filierei valorificau tot ce se putea vinde pe piata, de la haine la obiecte sanitare.