Politistii doljeni au identificat cele doua persoane care au jefuit o femeie cazuta la pamant dupa ce a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni in cartierul craiovean 1 Mai. Incidentul, petrecut in 6 aprilie, a fost filmat, iar imaginile au fost difuzate ieri pe internet, relateaza Gazeta de Sud.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Dolj, agent Amelia Caprarin, autorii talhariei sunt un barbat si o femeie, ambii de etnie roma, care au fost prinsi vineri de politisti.

Dupa ce au vizionat imaginile, polistii de la Serviciul Politiei de Investigatii Criminale Dolj au constituit un cerc de suspecti in acest caz si au audiat mai multi martori care au asistat la incident

"Incidentul a avut loc in data de 6 aprilie. Femeia a fost lovita de o autoutilitara pe trecerea de pietoni din cartierul 1 Mai si a suferit o contuzie la genunchiul stang. Soferului i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala. Cand au ajuns politistii, ea era deja in ambulanta. In urma imaginilor (n.r. - cu femeia jefuita de hoti in timp ce era culcata la pamant), politistii s-au autosesizat si se fac cercetari pentru identificarea autorilor", a declarat agentul Amelia Caprarin, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, citat de Mediafax.

Oamenii legi sustin ca, in baza imaginilor, ii vor identica pe hoti, care vor fi trasi la raspundere.

Potrivit anchetatorilor, femeii i-a fost sustrasa suma de 10 lei.

Martorii au povestit ca Luminita Cojocaru, in varsta de 49 de ani, a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni, iar in timp ce era la pamant doua persoane s-au apropiat de ea si i-au cautat prin lucruri pentru a o jefui.

"Femeia era la pamant si am vazut cum niste persoane se apropie de ea si incep sa-i caute prin plase. Dansa mi-a povestit dupa ca hotii s-au uitat in ochii ei si s-au aplecat sa-i ia cerceii, dar ea, cu ultimele puteri, a pus mainile la urechi. A avut noroc la un moment dat, cand a aparut o doamna si s-a asezat paravan ca hotii sa nu-i ia tot ce avea asupra ei", a declarat Elena Dinu, martora la acest incident.

Rudele femeii au spus ca, imediat dupa producerea accidentului, femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta, fiind diagnosticata cu contuzie la genunchiul stang, insa nu a necesitat spitalizarea, de doua saptamani femeia fiind in concediu medical.

Pentru a iesi din starea de soc, femeia va fi consiliata de un psiholog.

"Am vazut si noi imaginile la televizor. Mama a avut doar documente, pe care hotii le-au aruncat apoi chiar sub masina Politiei. Am mers la Politie si am dat numarul masinii in care s-au urcat hotii. I-am intrebat daca o sa-i identifice si ne-au zis sa depunem plangere. Vrem, deocamdata, ca mama sa fie sanatoasa", a declarat fiica victimei, care a refuzat sa-si decline identitatea.

In cursul zilei de joi, pe internet au aparut imagini in care o femeie care zacea pe asfalt dupa ce a fost lovita de o masina a fost jefuita de doua persoane - un barbat si o femeie - care i-au cautat prin bagaje.

Potrivit imaginilor difuzate pe internet in cursul zilei de joi, barbatul, care a luat o geanta de pe carosabil si a dus-o pe spatiul verde, a cautat in bagaj si a bagat apoi ceva in buzunar. Ulterior, si femeia a inceput sa caute in geanta victimei, ascunzand obiecte din interiorul acesteia in camasa.

In jurul victimei si a celor doi hoti au aparut mai multi oameni, care insa nu pareau sa intervina pentru a o ajuta pe femeia lovita de masina.