O alunecare de teren a avut loc, miercuri dupa-amiaza, pe un drum judetean din Arges, care face legatura intre localitatea Leresti si Cabana Voina, un autocar in care se aflau 26 de copii si 14 insotitori, cazati la o cabana din zona, fiind intors din drum din cauza aluviunilor de pe sosea, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, alunecarea de teren a avut loc pe o lungime de 20-30 de metri, pe carosabil cazand stanci si pietre.

"In zona era un autocar cu 26 de copii si 14 insotitori care au fost cazati la o cabana. Astazi era ziua in care urmau sa plece intr-o excursie, au venit cu autocarul pana la locul respectiv si s-au intors, fiind cazati in continuare la cabana, de unde vor pleca sambata spre Bucuresti. Exista in continuare pericol de cadere de stanci de pe versanti, iar pompierii incearca cu jet de apa sa disloce toate stancile si pietrele in pericol de cadere pentru a putea interveni ulterior cu utilaje de tip vola si a le indeparta de pe carosabil", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, lct. Madalina Epure.

La fata locului actioneaza trei utilaje si pompieri ai ISU, care vor fi ajutati si de drumari de la societatea care administreaza soseaua.

Madalina Epure a precizat ca din cauza alunecarii de teren, curentul electric este intrerupt, insa la cabana unde sunt cazati copiii si insotitorii este energie eletrica, intrucat unitatea este dotata cu generator.

La ora transmiterii acestei stiri, traficul in zona este blocat complet, iar reprezentantii ISU Arges estimeaza ca in cateva ore se va relua circulatia pe un singur sens, dupa curatarea carosabilului.