Una dintre siamezele internate din 26 decembrie 2011 la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala a incetat din viata marti dupa-amiaza, iar cealalta, care a fost operata de urgenta ulterior, a murit miercuri dimineata. Cea de-a doua siameza fusese operata de urgenta, dupa decesul surorii ei, pentru a se incerca separarea de aceasta."Imediat dupa deces, a doua siameza a fost operata, pentru separare, insa starea ei este foarte grava, din cauza multiplelor malformatii pe care le are", declara marti seara purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Raluca Alexandru, citata de Mediafax.

Cele doua fetite siameze, care cantareau la nastere impreuna doua kilograme si 800 de grame, s-au nascut, in 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, fiind transportate de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu" declara atunci ca starea siamezelor este grava, precizand ca acestea erau lipite in zona ficatului, dar ca aveau inimi separate.

Raluca Alexandru spunea ca medicii au luat legatura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit in Emiratele Arabe, care in anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina si Gherghina, in vederea unei eventuale interventii chirurgicale. Potrivit acesteia, nu se punea insa problema unei interventii de separare a fetitelor mai devreme de 7-8 luni.

In ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza ca starea siamezelor internate in unitatea de terapie intensiva nou-nascuti se mentine grava, dar stabila, din cauza prematuritatii si a malformatiilor asociate.

Ulterior, unitatea medicala nu a mai oferit informatii despre starea gemenelor.