Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dupa-amiaza, avertizari de tip nowcasting de fenomene meteo extreme valabile pentru judetele Arad, Dolj, Olt si Buzau, anunta Agerpres. Intre orele 15:30-17:20, in centrul si estul judetului Arad se vor semnala cantitati de precipitatii care, pe arii restranse, vor depasi 25 litri/mp. De asemenea, vor fi intensificari de scurta durata ale vantului.

Totodata, in intervalul orar 15:10-17:10, in jumatatea sudica a judetelor Dolj si Olt se vor semnala tunete si fulgere, caderi de grindina de mici dimensiuni, precum si intensificari de scurta durata ale vantului si averse de ploaie.

Meteorologii au emis si o avertizare nowcasting pentru jumatatea de sud a judetului Buzau privind producerea de fenomene meteo periculoase, valabila pana in jurul orei 17:00. Intre orele 15.50-16.50, in jumatatea de sud a judetului Buzau, inclusiv municipiul Buzau, se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari ale vantului si averse de ploaie ce pot depasi, izolat, 15 litri/mp.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum 6 ore.