Aeronava care urma sa aduca la Suceava Lumina Sfanta de la Ierusalim nu a putut ateriza, sambata seara, pe aeroportul sucevean din cauza conditiilor meteorologice, astfel ca zborul a fost redirectionat spre Aeroportul din Iasi, informeaza Mediafax.

Sambata seara, la Aeroportul Suceava erau sute de preoti din judete ale Moldovei si din Cernauti care asteptau Lumina Sfanta si care au fost foarte dezamagiti cand au auzit anuntul ca avionul nu poate ateriza pe Aeroportul din Suceava si ca va fi redirectionat la Iasi.

O parte dintre acestia au spus ca se duc inspre Iasi si ca spera sa ia de acolo Lumina Sfanta pe care sa o duca apoi la bisericile lor, in timp ce altii spuneau ca vor merge duminica sa ia lumina de la Arhiepiscopia Sucevei.

In schimb, preotii veniti din Cernauti au spus doar atat: "Amu, plecam acasa!".

Autoritatile sucevene au luat in calcul varianta de rezerva a Aeroportului din Iasi, astfel ca au trimis dinainte acolo o masina care va prelua delegatia din Suceava aflata in avionul care aduce Lumina Sfanta de la Ierusalim, formata din preotul Catalin Axinte, consilier al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, si Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava.

Masina urmeaza sa aduca delegatia cu Lumina Sfanta aproape de miezul noptii la Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, unde slujba de Inviere va fi oficiata de catre IPS Pimen Suceveanu, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, care o va imparti apoi credinciosilor.

Lumina Sfanta de la Ierusalim urma sa ajunga, sambata seara, cu o aeronava, pe Aeroportul din Suceava, si sa fie apoi impartita parohiilor sucevene, insa din cauza vremii nefavorabile, in principal ceata, cursa a fost redirectionata catre Aeroportul din Iasi.

Lumina Sfanta de la Sfantul Mormant va fi adusa intr-un felinar special, "Lampa lui Davy".

Acesta este al patrulea an consecutiv cand presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, merge la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfanta.