Doua accidente rutiere foarte grave au avut loc sambata in judetele Arges si Arad, soldate cu trei morti si sapte raniti, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane, citat de Agerpres.

Astfel, in jurul orei 11.30, in judetul Arges, la intersectia DC105 cu DJ702 din satul Coseri, comuna Cateasca, un autoturism al carui conducator auto nu s-a asigurat la schimbarea directiei de deplasare a fost izbit in plin de un alt turism care circula regulamentar pe drumul cu prioritate. O persoana a murit, iar alte sapte au fost ranite si transportate la spital.

Cel de-al doilea accident s-a produs la ora 12.00 pe DN79 Arad - Oradea, la kilometrul 20, in zona localitatii aradene Simand.

Din cauza neadaptarii vitezei la suprafata carosabila umeda, conducatorul unui autoturism a pierdut controlul directiei de mers, intrand intr-un copac de pe marginea drumului. In urma accidentului, doua persoane, un barbat (soferul) si o femeie (pasagera) in varsta de 71 si respectiv 64 de ani si-au pierdut viata.

Politistii atentioneaza conducatorii auto in privinta pericolului pe care il reprezinta pentru siguranta participantilor la traficul rutier suprafetele carosabile umede din cauza ploii.

In numeroase zone din tara se inregistreaza precipitatii care micsoreaza vizibilitatea si reduc aderenta pneurilor la suprafata de rulare.

Politistii rutieri solicita conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum si trafic, sa utilizeze luminile de intalnire, care fac autovehiculele mai vizibile pe sosele.