Un incendiu puternic a izbucnit in noaptea de vineri spre sambata la complexul comercial Siraj din Iasi, cei peste 80 de pompieri dislocati in zona intervenind si la aceasta ora pentru stingerea focului. Unul dintre peretii complexului s-a prabusit din cauza flacarilor. Doi pompieri au necesitat ingrijiri medicale dupa ce in cursul diminetii au suferit arsuri de gradul I-II la nivelul fetei si picioarelor, precum si intoxicare cu monoxid de carbon, relateaza Agerpres.

UPDATE (19.00) Intensitatea focului a mai scazut, dar incendiul ar putea dura pe parcursul intregii nopti, scrie Ziarul de Iasi. Numarul pompierilor a fost marit.

UPDATE (14.00) Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Iasi, in jurul orei 12.00, partea din spate a cladirii s-a prabusit.

Pentru stingerea incendiului, in zona au fost dislocati 80 de pompieri, marea lor majoritate chemati de acasa. Acestia intervin cu ajutorul a opt masini, alte sapte autocisterne fiind trimise in zona de primarul Gheorghe Nichita, de la societatea locala de salubritate, SalubrIs.

UPDATE (13.15) Silvia Spiridon, purtatorul de cuvant al ISU Iasi, sustine ca pompierii nu au reusit sa stinga incendiul nici dupa 11 ore de la izbucnirea acestuia.

"Incendiul este mai puternic decat era dimineata la ora 06.00. Nu stim cum si cand va fi stins in totalitate. Inauntru sunt sute de standuri comerciale pline cu mase plastice, materiale textile, sunt si alte materiale inflamabile. Focul a fost izolat, nu se va extinde si la cladirile din apropierea Siraj-ului", a declarat Silvia Spiridon pentru Agerpres.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, s-a deplasat la complexul en-gros Siraj. El a declarat jurnalistilor ca marti va fi demarata o ancheta pentru a afla care sunt cauzele care au declansat incendiul, motiv pentru care a fost fluierat si huiduit de comerciantii ramasi fara marfa.

Huiduit si fluierat a fost si directorul ICRTI, locul unde se afla complexul Siraj, Mirel Diaconu.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 02.00, in partea stanga a complexului comercial, potrivit purtatorului de cuvant al ISU.

In timp ce incercau sa stinga flacarile, doi dintre cei 80 de pompieri dislocati in zona, precum si doi paznici ai complexului, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Din cauza gravitatii arsurilor de cai respiratorii, pompierii au necesitat ingrijiri medicale la spital.

"Doi barbati, in varsta de 23 si 31 de ani, au ajuns la Urgente in urma incendiului din Siraj. Ei sunt in curs de evaluare clinica, imagistica si biologica pentru arsuri si intoxicatia cu fum. Pacientii au beneficiat de tratament de urgenta pentru arsurile prin abur si cele chimice. Atunci cand starea clinica o va permite, vor fi externati la cerere pentru a petrece sarbatorile pascale alaturi de familie", a declarat Tudor Ciuhodaru, medic in cadrul Centrului de Trauma si Toxicologie din Iasi.

Deocamdata, autoritatile nu stiu cauza probabila a declansarii incendiului.

Siraj este cel mai mare complex comercial en gros din Iasi, unde functioneaza 200 de standuri ce vand marfa en gros pentru micii comercianti din Iasi dar si din alte judete limitrofe. Flacarile incendiului declansat in cursul noptii au ars peste 2.000 de metri patrati cu marfa.