Medicul cardiolog brasovean Horatiu Rus si miss Travesti Romania 2010, Dana de Kronstadt, au fost arestati pentru acte sexuale cu minori, alaturi de acestia mai fiind incarcerate trei persoane, informeaza, marti, surse judiciare citate de Mediafax.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Brasov au retinut, luni, sapte persoane intr-o afacere de trafic si acte sexuale cu minori, anchetatoii propunand Tribunalului pentru minori si familie din Brasov arestarea preventiva a lor.

Traian Cojocaru - cunoscut ca Dana de Kronstadt, miss Travesti Romania 2010 - a fost retinut de procurorii DIICOT, pentru doua acte sexuale cu minori.

Potrivit procurorului Catalin Borcoman, purtator de cuvant al DIICOT Brasov, sapte dintre cele 11 persoane audiate in cursul zilei de luni au fost retinute pentru 24 de ore.

Instanta a admis cinci dintre propunerile de arestare ale DIICOT, restul acuzatilor fiind cercetati in stare de libertate.

Intre cei sapte retinuti este si medicul cardiolog brasovean Horatiu Rus, care este cercetat pentru ca ar fi profitat de functia sa pentru a intretine relatii sexuale cu doi minori aflati sub tratament.

Medicul Horatiu Rus, cercetat de DIICOT Brasov pentru acte sexuale cu minori, este un renumit cardiolog si lucreaza la Spitalul Judetean Brasov, dar si la un cabinet privat, el fiind cercetat fiindca ar fi profitat de functie pentru a intretine relaxii sexuale cu doi baieti aflati sub tratament.

La Spitalul Judetean Brasov medicul facea parte din echipa de cardiologi, insa nu trata pacienti minori, ci doar adulti, astfel ca se presupune ca pacientii minori ii racola fie prin intermediul retelei de proxeneti, fie prin cabinetul sau privat, situat pe strada Traian din Brasov.

Procurorii DIICOT au facut perchezitii, luni, atat la domiciliul doctorului Horatiu Rus, cat si la cabinetul sau privat de pe strada Traian din Brasov, a declarat procurorul Catalin Borcoman.

Medicul, in varsta de 43 de ani, este acuzat ca ar fi profitat de calitatea sa de medic si a intretinut, prin constrangere morala, raporturi sexuale cu doi baieti aflati sub tratament medical.

Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al retelei de proxeneti condusa de patronul unui club din Brasov, Dodo Ferenc, 41 de ani, arestat si el in acest caz. In incinta clubului clientii intretineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.